Hlavní obsah

Petr Říbal: Na Vánoce budu doma v Mostě, ať se děje cokoli

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátor Snídaně s Novou Petr Říbal má rád vánoční čas a vše, co je s ním spjato. Moc rád pomáhá i s pečením cukroví, zdobením bytu včetně stromečku a užívá si i samotné nakupování dárků. I když má občas pocit, že bude muset nějaký ten dárek koupit až na Štědrý den na benzinové pumpě.

Foto: archív Petra Říbala

Petr Říbal rád pomáhá i při pečení cukroví.

Článek

Zatím se to ale nestalo. Nakonec vždy stihl dárky promyslet a nakoupit včas. „Myslím, že příběh dárku, to, jak ho člověk shání, vymýšlí, je vlastně důležitější než dárek samotný,” svěřil se.

Vánoce tráví vždy doma, s rodiči, sestrou, s jednadevadesátiletým dědečkem, babičkou a přáteli. „Do Mostu, kde rodiče bydlí, už se kvůli pracovnímu vytížení dostanu málo, ale na Vánoce tam budu, ať se děje cokoli. Letos mám poslední práci 23. 12., potom se balím a jedu domů,” říká moderátor.

Už se nemůže dočkat, až se sejde celá rodina a se sestrou budou zdobit stromek.  „Maminka by chtěla, abychom všichni zpívali koledy, ale loni na nás kvůli tomu sousedi bouchali na zeď koštětem – takže to letos asi vynecháme. Radši budeme poslouchat vánočního Karla Gotta,” dodal.

Z dalších tradic pak u Říbalů doma dodržují, že nevstávají od svátečního stolu, prostírají pro poutníka a když zazvoní zvonek, rychle spěchají ke stromečku.

Z cukroví mají nejraději vanilkové rohlíčky. Když má Petr čas, rád se jejich pečení účastní. Letos zatím pekl jenom perníčky, a to pro charitativní akci Nadačního fondu Domu Ronalda McDonalda, který postaví v pražském Motole dům pro rodiče dětí, které jsou tam dlouhodobě hospitalizované.

Reklama

Výběr článků

Načítám