Hlavní obsah

Vánoční film Přání k mání představuje trailer

Rodinný vánoční film Přání k mání režiséra Víta Karase vstoupí do českých kin během prvního adventního týdne. Hlavním hrdinou je teenager Albert, kterému kouzelný dědeček slíbil splnit jedno přání. Albert ale neví, jak s ním vlastně naložit, aby to stálo za to.

Přání k máníVideo: bontonfilm

 
Článek

Plakátu i traileru dominují nejen dětské hvězdy filmu, ale také hlavní dospělá dvojice, kterou ztvárnili Jitka Čvančarová a Martin Myšička. Ti hrají rodiče ústřední postavy, pracují jako kouzelnické duo v místním varieté a do filmu vnášejí nadhled vzájemných rozmíšek, romantiku i realistický pohled na kouzla.

„Když máš doma kouzelníka a byt po strop narvanej kouzlama, tak už prostě na žádnej zázrak nevěříš,“ říká Jitka Čvančarová v roli Albertovy maminky.

„Kouzla a zázraky existujou,“ oponuje Martin Myšička v roli Albertova tatínka.

„Přání k mání je vánoční příběh s trochou kouzel, která ožívají v reálném světě. Pro mě je to návrat k filmům, jakými byl třeba Pan Tau nebo Lucie postrach ulice,“ říká režisér Vít Karas.

Foto: Bontonfilm

Přání k mání

Tvůrci slibují humor a nadsázku, ale i lásku a citové kotrmelce. K tomu navíc i výraznou výpravu, osobitý styl a fantazii. Ve filmu nechybí jízda na ruském kole, prostředí pouťových maringotek, oslnivého luxusního hotelu ani magického světa kabaretů.

Diváckou zkouškou projde Přání k mání mnohem dříve. Pro své slavnostní zakončení a jako závěrečný film si ho vybral letošní ročník festivalu Juniorfest. První diváci ho tak uvidí už 11. listopadu, téměř měsíc před oficiální premiérou.

Reklama

Výběr článků

Načítám