Hlavní obsah

Jihočeské Vánoce herečky Petry Nesvačilové

Novinky, Jiří Nedvídek

Pro herečku a režisérku Petru Nesvačilovou jsou Vánoce v první řadě odpočinkem v kruhu nejbližších, na které během roku nabitého pracovními povinnostmi nemá tolik času, kolik by si přála.

Foto: Michaela Feuereislová

Petra Nesvačilová

Článek

„Letos jako každý rok pojedu slavit svátky domů do Tábora k rodičům. Naše Vánoce jsou takové klasické. Na rozdíl od rodičů jsem velkou propagátorkou kapra, takže budeme mít letos kapra přímo od pana Schwarzenberga a k němu tradiční bramborový salát,“ prozrazuje herečka.

„Můj tatínek má u štědrovečerní tabule každý rok proslov, ve kterém rekapituluje uplynulý rok, co se povedlo, co se nepovedlo. Zpravidla se u toho také sám dojímá. Pak dá všem marcipánové podkovy pro štěstí. Na vánoční zvyky si moc nepotrpíme. Už od dětství ale pravidelně zapalujeme na terase prskavky. A pak vyrazíme na půlnoční,“ popsala svůj sváteční den herečka, kterou můžete pravidelně vidět například v divadle Ungelt.

Vánoční svátky nemá spojené se stresem ani s povinnostmi jako většina ostatních.

„Užívám si to, že se o nás mamka i babička o svátcích dokonale starají, podstrojují nám a nechávám se hýčkat,“ uzavřela povídání Petra, která bude mít pracovní volno až do druhého ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám