Hlavní obsah

Před Vánocemi táhnou herní konzole i virtuální realita

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hitem letošních Vánoc z oblasti elektroniky jsou herní konzole, celá řada lidí se nechala zlákat také moderními systémy pro virtuální realitu. Češi si nicméně pod stromkem rozbalí i drobnosti. Vyplývá to z vyjádření jednotlivých prodejců pro Novinky.cz.

Foto: archív výrobce

Krátce před Vánocemi je zájem o herní konzole i systémy pro virtuální realitu.

Článek

„Největší zájem evidujeme o mobilní telefony, herní konzole a počítačové sestavy včetně našich vlastních sestav CZC PC. Vysokému zájmu se v tomto období těší také hardwarové komponenty,“ uvedl Michal Gabriel, marketingový ředitel CZC.cz.

Jeho slova potvrzuje také marketingový ředitel Alzy Karel Kučera: „Jednoznačně herní konzole, často kupované i s brýlemi pro virtuální realitu. Dosavadní prodejní výsledky napovídají tomu, že se letošním hitem stane virtuální realita. Zájem o produkty z kategorie VR roste a je jisté, že řada vánočních dárků určených pro celou rodinu bude právě z této oblasti.“

Televizory i mobily

Kromě herních konzolí se lidé zajímají vcelku pochopitelně také o to, na čem budou jednotlivé tituly hrát. „Největší zájem je o televizory,“ prohlásil mluvčí Mall.cz Jan Řezáč a dodal: „Následuje drobná elektronika a Top 3 uzavírají mobilní telefony.“

Televizní konzole, systémy pro virtuální realitu i televizory – to všechno jsou dárky, u kterých se pořizovací cena pohybuje velmi často nad hranicí deseti tisíc korun.

Lidé nicméně na internetu projevují zájem i o levnější elektroniku, která stojí maximálně pár tisíc korun. „V porovnání s prvním adventním týdnem se lidé během druhého týdne nejvíce zajímali o čtečky elektronických knih. Zobrazovali si je téměř o čtvrtinu častěji,“ uvedl Milan Šmíd manažer Zboží.cz.

Drobné příslušenství

Podle něj vzrostl o více než polovinu také zájem o drobné příslušenství, jako jsou například pouzdra na tablety či batohy na notebooky. „V kurzu jsou aktuálně také počítačové hry, zejména pro PlayStation. Nejpopulárnější hrou se stal Minecraft,“ uzavřel Šmíd.

V porovnání s celým rokem se utrácí za elektroniku před Vánocemi také citelně více. Průměrná hodnota jedné objednávky vzrostla podle reakcí jednotlivých prodejců o 15 až 23 procent.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám