Hlavní obsah

Jak vypadají Vánoce u Babišů? Místo kapra večeří krevety

Novinky, Saša Šeflová

To, jak vypadají Vánoce u politika Andreje Babiše, prozradila jeho partnerka Monika. Na vánočním stole u nich chybí klasický kapr, zato se jako předkrm podává krevetový koktejl s avokádem a místo rybí polévky se vaří čočková.

Vánoce Moniky BabišovéVideo: Novinky

 
Článek

U Babišů mají o Vánocích celkem podobné tradice jako v jiných rodinách. „Začíná to tak, že partner vezme dopoledne děti, jdou se někam podívat anebo si zahrát tenis, a já mezitím připravuju štědrovečerní večeři. To asi nejsme výjimkou,” smála se Monika Babišová.

Jen ryba u nich na stole chybí. „Dělám bramborový salát, řízky a klobásy, ale kapra u nás nikdo nejí. Ale dělám čočkovou polévku, protože můj partner je zvyklý ze Slovenska, že ji tam mívali. A jako předkrm máme krevetový koktejl s avokádem. To je taky zvyk od Andreje, protože ho dělávala jeho maminka. Skloubili jsme to tak, aby tam bylo něco českého a něco slovenského,” řekla nám.

To, že jsou krevety tradičním slovenským štědrovečerním jídlem, tušil asi málokdo. „No, já to taky nevěděla. Ale asi je to tím, že většinu života bydleli v cizině, kde kapra neměli, a nahradili to krevetami,” vysvětlila Babišová.

Pokud jde o dárky, čím jsou děti starší, tím menší počet jich je. „Dříve milovaly rozbalování dárků, takže jsme balila každou malou věcičku zvlášť. Skoro i každou ponožku zvlášť,” prozradila.

A jak se dárky vybírají? „Já ani Andrej dopisy Ježíškovi nepíšeme, my si to řekneme. Ale děti pořád píší a je to krásné. Ty dopisy si schovávám a mám je v takových deskách. Jednou tomu možná dám nějakou formu a bude to hezká vzpomínka,” uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám