Hlavní obsah

Šperkařka Kateřina Sochorová letos na Vánoce vyráží do Londýna

Novinky, das

Skloubit Vánoce s prací není pro šperkařku Kateřinu Sochorovou vůbec jednoduché, jelikož právě v těchto dnech má vrchol sezóny a pracuje na hodně specifických zakázkách. Společně se zákazníky vymýšlí unikátní šperky šité na míru. Zároveň pracuje na řadě, která má specifické zakomponování drahokamů, což považuje za svou velkou výzvu. Přes všechnu tu práci, ale má vánoční čas velmi ráda a snaží se ho užít, jak to jen jde.

Foto: archív Kateřiny Sochorové

Kateřina Sochorová

Článek

Letošní Vánoce ale stráví velmi neobvykle. „Vzhledem k tomu, že jsem neposedná a miluju cestování, rozhodla jsem se na Vánoce vzít moje rodiče do Londýna. Letos je prý výzdoba nádherná, tak se moc těším. Chvilku jsem tam žila, ale nikdy jsem si neužila anglickou vánoční atmosféru. Moji rodiče v Londýně nikdy nebyli a je to můj vánoční dárek pro ně a zároveň možnost je Londýnem provést a zase si ho na moment užít,” svěřuje se šperkařka.

Přiznává, že cukroví nepeče, protože jí ho každý rok upeče maminka a pak jako zastánce zdravé výživy každý rok testuje cukroví ze zdravých pekáren.

O svou váhu se vůbec nebojí. „Ráda sportuji a neumím se přejídat přes svátky, tak to je takový můj vánoční balanc program,” dodává šperkařka.

Ze zvyků doma dodržují ty klasické jako šupinu, penízek pod talíř a chodí na půlnoční mši. Na Štědrovečerním stole pak u nich nesmí chybět vinná klobása, kterou servírují místo kapra.

Do nového roku má jedno velké přání. „Aby se nám narodilo zdravé a veselé miminko,” dodává Kateřina Sochorová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám