Hlavní obsah

Tlačítkové mobily jsou v kurzu. Opět

Právo, Novinky, Stáňa Seďová

Nebývalému zájmu se v poslední době těší základní tlačítkové mobily, tedy přístroje, které nejsou vybaveny dotykovým displejem a vlastním operačním systémem. Mohou za to blížící se Vánoce. Na internetu nakupují mladí pro své prarodiče, a tak se požadavky mění.

Foto: archív výrobce

Nokia 230

Článek

Nastupující advent proměnil cíle, které lidé zadávají do vyhledávačů. Seznam.cz, největší internetový portál u nás, připravil exkluzivně pro deník Právo přehled nejvyhledávanějších dárků z posledních týdnů.

Největší změnu objevil právě u mobilních telefonů. „U mobilních telefonů byly v týdnu od 21. do 28. listopadu v top 5 pouze mobily Apple a Huawei,“ řekla Právu k výsledkům vyhledávání Táňa Lálová ze společnosti Seznam.cz.

„Nyní na předních místech poptávky po tomto sortimentu najdeme také Nokii s modelem 230 Single Sim, to znamená, že se na špičku dostaly i základní tlačítkové mobily určené k užívání starší generaci vyznávající jednoduchost a tlačítkové ovládání,“ dodala Lálová.

Foto: archív výrobce

Alcatel OT-1016G

Podle nákupního rádce Zboží.cz startují v tuzemských obchodech ceny tlačítkových mobilů na částce 353 Kč, což je případ aktuálně nejlevnějšího modelu Alcatel OT-1016G. Zmiňovaná Nokia 230 Single SIM pak vyjde na 1561 Kč.

U některých modelů se však ceny mohou přehoupnout klidně i přes pomyslnou hranici 2000 Kč. Za tuto částku je možné sehnat například Caterpillar CAT B30. Ten má extrémně odolnou konstrukci, které nevadí pády, prach a dokonce ani voda. Pod hladinou vydrží bez úhony až 30 minut v hloubce až jednoho metru.

Foto: archív výrobce

Caterpillar CAT B30

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám