Hlavní obsah

Kamil Střihavka miluje adventní čas a těší se na vánoční pohodu u rodinného stolu

Novinky, das

Známý zpěvák a muzikálový herec Kamil Střihavka tráví prosinec na turné po celé ČR a dokonce letos nazpíval i soubor veselých koled. Nabitý program na konci roku však pro něj neznamená, že si neumí najít čas na svou rodinu a vánoční pohodu, naopak. Vadí mu, že je poslední dobou v módě na Vánoce spíše nadávat a tomuto „nešvaru“ úspěšně vzdoruje.

Foto: Milka

Kamil Střihavka

Článek

„Vánoční svátky a celý adventní čas zcela upřímně miluju a těším se na ně celý rok. Už od malička mám k Vánocům kladný vztah, a to nejen kvůli tomu, že jsem se jako dítě vždy těšil na dárky, ale také proto, že u nás doma vždy byla skvělá vánoční pohoda. A právě na tuhle pohodu se těším. Na to, že se bez shonu, který k současnému životu patří, sejde celá rodina,” svěřuje se zpěvák.

Jak taková pohoda u Střihavků vypadá? „V domě to krásně voní, připravují se nejrůznější dobroty a cukroví. V televizi dávají pohádky, které jsem sice viděl už asi 70krát, ale rád se na ně podívám znovu. Každý rok k nám pozvu rodiče, protože chci, abychom se alespoň jednou ročně v klidu sešli a užili si společné chvíle u jednoho stolu,” říká Kamil Střihavka, kterého docela mrzí, když lidé na Vánoce nadávají a přistupují k nim negativně.

„Já si ale kolem sebe vždycky vytvořím takovou bublinu, mikrosvět, ve kterém tyto věci nevnímám. Dodneška věřím na Ježíška, píšu mu dopisy, které dávám za okno. Po čas Vánoc se prostě snažíme, aniž bychom o tom mluvili, vracet se do dětských let. Na vánoční tradice hodně slyším a jsou i jedním ze způsobů, jak si navodit tu příjemnou atmosféru a pohodu. Ale jedno platí určitě. Jaké si je uděláte, takové je budete mít,” dodává zpěvák.

Za symboly Vánoc Kamil považuje především rodinu a tmelení rodinných vztahů. „Během Vánoc k sobě v různých rodinách nacházejí cestu i ti, kteří se přes rok moc nestýkají a nevidí se. Najednou i ty rozpory jdou stranou, a to je ta pravá síla Vánoc, což je jedině dobře.”

Samozřejmě i on nakupuje vánoční dárky, ale obvykle během celého roku. „Nepotřebuji datum v kalendáři, abych udělal radost svým blízkým. Podobně to mám i se Silvestrem. Mám ho vlastně každý den, kdy si prostě zamanu. Důvod k oslavě se vždycky najde. Když byly děti malé, tak se jich někdy během letních prázdnin manželka zeptala, co by chtěly na oběd. Řekly, že by si daly bramborový salát, načež manželka dodala, že tedy udělá i kapra a já šel do sklepa pro stromeček. Vyrazili jsme do obchodu, kde si každý koupil nějakou maličkost, abychom si pod stromečkem mohli všichni něco rozbalit. Takže jsme měli Vánoce v srpnu. Krásná chvilka, na kterou děti vzpomínají dodnes,” uzavírá téma zpěvák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám