Hlavní obsah

Spisovatel Patrik Hartl má zakázáno přes Vánoce psát. Místo toho vaří a zdobí

Novinky, Jiří Čeladník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spisovatel Patrik Hartl už se nemůže dočkat vánočních svátků. Z dramatika a autora prozaických knih jako Malý pražský erotikon či Okamžiky štěstí se stává hned po vypuknutí adventu nadšený pečovatel o domácnost.

Vánoce Patrika HartlaVideo: Novinky

 
Článek

„Vánoce budou hezké. Já hrozně rád zdobím a hrozně rád vařím,” uvedl spisovatel, který je o svátcích nejspokojenější v kuchyni. „Určitě budu péct nadívanou krůtu. Pak zabiju kapra, budu ho vykuchávat, to mám hrozně rád,” říká Hartl.

O svátcích sice hodně vaří, už méně ale své gastronomické výtvory konzumuje. „Připravuju například celého kapra, ale sním z něj nejlepší střední kousky, protože mi moc nechutná. Zbytek většinou vyhodím. Mě baví hlavně ten proces,” říká.

Vánoce jsou i pro spisovatele svátky klidu, a tak netvoří. „To mám zakázané, manželka mě několik let prosila, abych věnoval čas rodině. Většinou nepíšu a těším se na začátek ledna, že budu moct začít zase psát, to mě totiž baví,” dodal Patrik Hartl a rozesmál se svým nakažlivým smíchem.

Reklama

Výběr článků

Načítám