Hlavní obsah

Ilona Csáková na Štědrý den pravidelně hladoví. Až do večeře drží půst

Novinky, Jiří Nedvídek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční výzdoba, dodržování tradic, koledy, cukroví i živý stromek z vlastního lesa. To vše už několik let patří k domácímu koloritu u zpěvačky Ilony Csákové, která miluje vánoční atmosféru a svůj dům v Soběšicích u Brna začíná zdobit od prvních dnů adventu.

Foto: Michaela Feuereislová

Ilona Csáková

Článek

„Doma už máme jmelí, adventní věnec a letos jsem si dokonce pořídila takového malého třpytivého jelena. Je to trošku kýč, ale nemohla jsem si to odpustit,“ říká zpěvačka, která  pro samé zpívání po republice nestíhá péct cukroví, které ovšem na její štědrovečerní tabuli chybět nebude.

„Letos jsem pečení nechala na babičce. Mí malí kluci jí chodí pomáhat válet těsto a vykrajovat a strašně je to baví. Takže o tu atmosféru letos nepřijdou,“ říká Ilona, která sice zlaté prasátko ještě neviděla, ale na Štědrý den se jako jediná pravidelně postí.

„Na Štědrý den máme rybí polévku, řízky a bramborový salát. Kluci během dne o hladu nevydrží, takže uzobávají cukroví. Já jsem už léty vycvičená dietářka, takže si dávám celodenní půst a vydržím až do večeře,“ přiznává zpěvačka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na vnoučata jsem čekala až do sedmdesáti! prozradila „hlídací“ babička Marta. Na svoji tchyni zpěvačka nedá dopustit.

Letos nakupovala Ilona dárky průběžně, takže jí předvánoční shon v nákupních centrech nehrozí.

„Musím hrdě přiznat, že už mám nakoupeno. Klukům jsem letos nakupovala dárky podle jejich přání, takže nebudou chybět ani interaktivní a společenské hry. Pochopitelně dostanou i dárky praktické, z nichž budou mít asi menší radost,“ směje se máma synů Daniela a Dominika.

Hned první svátek vánoční Ilona s manželem a dvěma syny zabalí oteplovačky a vyrazí na hory, kde zůstanou skoro až do Silvestra. „Doufám, že napadne sníh. Jedeme k našim kamarádům do Petříkova v Jeseníkách. Těším se, až budu sedět pod kopcem, popíjet svařák, kochat se a pozorovat kluky, jak lyžují. Manžel lyžuje celý život, takže k tomu vede i syny. Daniel lyžuje tři roky, Dominik začal loni. Já nejsem vášnivou milovnicí zimních sportů, ale určitě vytáhnu alespoň sáňky,“ dodala Ilona.

Reklama

Výběr článků

Načítám