Hlavní obsah

Nový Surface Book Vánoce v Česku nestihne. Loňský model má ale stále co nabídnout

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft se letos na podzim pochlubila druhou generací svého vlastního notebooku Surface Book. Vše však nasvědčuje tomu, že americký softwarový gigant jej na tuzemský trh před letošními Vánocemi dodat nestihne. Prim tak v obchodech bude hrát loňský model, který však do starého železa rozhodně nepatří.

BEZ KOMENTÁŘE: Surface Book je prvním notebookem od MicrosoftuVideo: Microsoft

 
Článek

První generace Surface Booku si premiéru odbyla loni na podzim, tehdy se chlubila titulem nejvýkonnější na světě. [celá zpráva]

I z pohledu dnešních měřítek přinejmenším po výkonnostní stránce patří stále do segmentu těch nejrychlejších strojů, byť samozřejmě přenosné počítače za 12 měsíců urazily pořádný kus cesty.

Foto: archív výrobce

Surface Book

Prémiové výbavě odpovídá i cenovka. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, se první generace notebooku od společnosti Microsoft prodává za cenu od 50 tisíc do 80 tisíc korun.

Surface Book od Microsoftu láká na 13palcový displej, který nabídne vysoké rozlišení 3000 krát 2000 pixelů. Tato dotyková obrazovka je navíc odpojitelná od klávesnice, takže novinka dokáže fungovat klidně jako klasický tablet.

Foto: archív výrobce

Surface Book

V režimu tablet má zařízení tloušťku jen 7,7 mm, po připojení klávesnice však tloušťka naroste na 2,28 cm. Zvýší se logicky také hmotnost ze 728 g na 1,59 kg. Klávesnice totiž obsahuje další bateriové články, které prodlouží výdrž až na 12 hodin (3 hodiny tablet + 9 hodin klávesnice).

Pracovní tempo udávají procesory Intel Core šesté generace, na výběr je z řad Core i5 i Core i7. Stroj může disponovat až 16 GB operační paměti a rychlou SSD jednotkou s úctyhodnou kapacitou až 512 GB. Vše pracuje pod operačním systémem Windows 10.

Co umí druhá generace, která se však na pulty tuzemských obchodů před letošními Vánocemi patrně nedostane, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Surface Book i7

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám