Hlavní obsah

Kovový tablet od společnosti Huawei Vánoce stihne. Cena překvapí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slušná hardwarová výbava, kovové tělo i displej s vysokým rozlišením. To jsou hlavní přednosti tabletu MediaPad M3 od společnosti Huawei, který se nakonec bude prodávat za daleko příznivější cenu, než se původně předpokládalo. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Huawei MediaPad M3

Článek

MediaPad M3 si odbyl premiéru letos v září na největším evropském veletrhu zábavní a spotřební elektroniky IFA v německém Berlíně. Tehdy ještě nebylo jasné, kdy se novinka začne v tuzemských obchodech přesně prodávat. [celá zpráva]

Nyní je už zřejmé, že se tak stane ještě před Vánocemi. Někteří tuzemští obchodníci dokonce tvrdí, že přístroj stihnou naskladnit ještě před koncem listopadu.

Foto: archív výrobce

Huawei MediaPad M3

Velkým překvapením je pořizovací cena nového tabletu. Podle prvních indicií se totiž předpokládalo, že se stroj dostane do prodeje za sumu okolo 11 000 korun, nakonec je ale vše jinak. Podle Zboží.cz totiž ceny v tuzemských obchodech startují na baťovských 8990 Kč. To je tedy zhruba o dva tisíce korun méně, než se původně předpokládalo.

Přitom výbava stroje je s ohledem na konkurenci velmi zajímavá. Displej novinky nabízí úhlopříčku 8,4 palce, která se pyšní vysokým rozlišením 2560 × 1600 obrazových bodů.

Vysoký výkon, kovová konstrukce

Pracovní tempo MediaPadu M3 udává osmijádrový procesor Huawei Kirin 950. Čtyři jeho jádra jsou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,8 GHz. Zařízení disponuje 4GB operační pamětí a zároveň i 64GB úložným prostorem.

Nezapomnělo se ani na slot pro paměťové karty. MediaPad M3, který pracuje pod operačním systémem Android, láká také na zabudované stereofonní reproduktory od renomované společnosti Harman Kardon. Kvalita zvukové reprodukce by se tak v případě tohoto tabletu měla držet na velmi vysoké úrovni.

Stroj už na první pohled zaujme kovovou konstrukcí, která by si měla nechat líbit i méně šetrné zacházení a měla by lépe chránit jednotlivé součástky ukryté uvnitř lépe než plastové tělo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám