Hlavní obsah

Vánoce se úplně nevydařily. GoPro stahuje všechny drony Karma

Novinky, mif

Pěknou čáru přes rozpočet udělala společnost GoPro všem zákazníkům, kteří chtěli jako vánoční dárek nový dron Karma. Kvůli výrobní vadě svolává výrobce všechny bezpilotní letouny do servisu, a to pouhých pár dní po zahájení prodeje. Informoval o tom server DigitalRev.

BEZ KOMENTÁŘE: Dron GoPro KarmaVideo: archív výrobce

 
Článek

Do servisu jsou svolávány všechny drony Karma, které se v uplynulých dnech prodaly. Podle odhadů výrobce by mělo jít zhruba o 2500 bezpilotních letounů.

Podnik přitom nebude lidem drony opravovat, ale rovnou jim za ně vrátí pořizovací náklady. Problémy způsobuje údajně vadné napájení. Kvůli němu ztrácí dron během letu výkon a v krajních případech může dokonce i havarovat. Chyba se prý týká jen některých bezpilotních letounů, ale pro jistotu budou zkontrolovány všechny.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Dron GoPro Karma

„Bezpečnost je pro nás nejvyšší priorita,“ uvedli zástupci společnosti GoPro v oficiálním prohlášení.

Zástupci podniku zároveň uvedli, že nebudou drony uživatelům opravovat, místo toho jim budou vracet peníze. Tím jinými slovy potvrdili to, že chyba je natolik vážná, že prodej Karmy do odstranění výrobních vad končí.

Karma se zatím prodávala pouze v zahraničí, v prodeji byla pouhých 16 dní. Například v tuzemsku ji ale některé obchody dovážely na vlastní pěst. Nebezpečné drony od GoPro tak mohou létat klidně i v Česku.

Vánoční hit? Patrně ne…

Kolik času bude výrobce potřebovat na odstranění závady, zatím není jasné. Lze nicméně předpokládat, že kvůli problémům s napájením se stroj nedostane na pulty evropských obchodů před Vánocemi. A patrně tedy ani do Česka ne.

Karma přitom měla být jedním z největších lákadel společnosti GoPro před Vánocemi. Novinka vypadá na první pohled jako obyčejný dron, akční kameru je však možné snadno odmontovat i včetně stabilizátoru a s ní natáčet tzv. z ruky. Stabilizátor přitom bude fungovat velmi podobně jako selfie tyč. Stejně tak je samozřejmě možné vyjmout i samotnou kameru a přidělat ji například na helmu nebo popruh batohu.

Velmi zajímavá je i konstrukce samotného dronu. Ten má totiž kromě odnímatelného stabilizátoru také skládací vrtule, jednoduše se ohnou směrem k tělu zařízení, aby při převozu zbytečně nepřekážely.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám