Hlavní obsah

Marta Kubišová Vánoce řeší na poslední chvíli

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpěvačka Marta Kubišová, která nedávno ohlásila ukončení kariéry, tento rok patrně naposledy zažije svoje tradiční uspěchané Vánoce. Od doby, kdy po Sametové revoluci mohla opět začít vystupovat, se totiž před Štědrým dnem nezastaví.

Foto: Michaela Feuereislová

Marta Kubišová

Článek

„V poslední době, kdy už nežije moje maminka, jsou pro mě Vánoce výjimečné tím, že většinou ještě dvaadvacátého prosince končím recitálem, v noci dorazím domů a druhý den už opravdu mnoho kouzel neudělám. Vaříme proto s dcerou Káťou, až se z nás kouří. Přes fofr, v kterém Vánoce připravujeme, se nám ale pokaždé povedou,“ sdělila Novinkám zpěvačka.

„Na přání své dcery dělám jihočeský bramborový salát. Musí v něm být jablko. Je bez majonézy, místo ní se do salátu dává šlehačka. Nesmí tam být také šunka. Je jednoduchý, ale Kátě nejvíc chutná. Obě dvě nejíme ryby, dáváme si proto krůtí řízek,“ svěřila se interpretka slavného hitu Modlitba pro Martu.

I kvůli řadě adventních koncertů nemívá čas péct cukroví, pravidelně si ho ale objednává a kupuje. „Nikdy nevynechám závin, ten upéct musím. Sice se mi jednou totálně nepovedl, nezvládla jsem totiž těsto, zlost jsem ale neměla na sebe, jen na ten nepovedený závin,“ přidává s nadhledem.

Kubišová bude mít u svátečního stolu o jednoho hosta méně než dříve. Její nejbližší přítel Milan Hein si totiž našel partnera, s kterým je již také registrován, nejhezčí svátky roku proto bude trávit s ním.

Chybět samozřejmě nebudou zvířecí mazlíčci. Známá milovnice psů jim ale příliš nepodstrojuje. „Dřív jsem se snažila obdařit je krůtím řízkem, bohužel jsem ale zjistila, že jim to nedělá dobře. Od té doby dostávají gurmánské konzervy a granule, které neubližují jejich žaludkům,“ dodala Marta Kubišová.

Reklama

Výběr článků

Načítám