Hlavní obsah

Knižní dárek pro dospěláky

Novinky, Dana Sokolová

Češi patří mezi čtenářské velmoci. Přestože světu vévodí moderní technologie, klasické knihy zůstávají stále na výsluní. V loňském roce jen u nás vyšlo 16 850 knižních titulů a prodalo se knih za 7,2 miliardy korun, což jsou čísla velmi úctyhodná a podle vydavatelů tomu bude podobně i v letošním roce.

Foto: Profimedia.cz

Kniha potěší i pod stromečkem.

Článek

Kniha pod stromečkem u nás není nic neobvyklého, spíše naopak. Pěknou knihu si přeje stále velká část populace. A vydavatelé jim vycházejí vstříc. Každý rok je opravdu z čeho vybírat.

Beletrie

Foto: Fragment

Po strništi bos - Zdeněk Svěrák -inspiraci autor hledal především ve vzpomínkách na svá klukovská léta. Novou knihu autentických vzpomínek vypráví optikou sedmiletého chlapce.

Foto: Motto

Manuál zralé ženy - Halina Pawlowská - jestli jste to ještě nezabalily a chcete vzbuzovat i po padesátce touhu, držte se Halininých zásadních rad. Zjistíte jak zvládnout šikanující děti, zvětšující se tělo, jak najít lásku i jak se smát všemu blbému.

Foto: Albatrosmedia.cz

PRAVDA - Michael Palin - člen skupiny Monthy Pythonů, napsal chytrý a lidsky hřejivý příběh o muži, který neodolal nabídce napsat životopis vlivného aktivisty a humanisty Hamishe Melvilla. Pátrání po skutečném příběhu jej zavede do krásných koutů Indie.

Foto: PLus

Desátého prosince - George Saunders - soubor povídek, ve kterých autor své postavy nešetří, zároveň s nimi v krajních situacích soucítí. Hravostí a originalitou, neuhýbavostí či odvahou přestupovat tabu, autor odhaluje ty nejnaléhavější otázky.

Foto: EUROMEDIA GROUP, k.s.

Dívka ve vlaku - Paula Hawkins - ha roku 2015. Rachel dojíždí vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru.

Foto: Omega

Já jsem Čína - Xiaolu Guo - V bytě nad hlučným tržištěm v severním Londýně se mladá překladatelka Iona Kirkpatricková pouští do překladu čínského dopisu. Nejdražší Mu. Připadám si prázdný a obnažený. V duši nemám mimo Tvé podoby zhola nic.

Foto: Nakladatelství XYZ

Podle pravidel - Joanna Bolouri - Pokud milujete Bridget Jonesovou, tato kniha je pro vás. Jmenuju se Cat Buchanamová. Je mi 36 let a žiju se svou osmiletou dcerou v Glasgow. Šest let jsem single, ale chci to změnit. Hoří mi termín.

Fantasy a sci-fi

Foto: Nakladatelství XYZ

Mágové: Král čaroděj v - Lev Grossman - ve strhujícím pokračování New York Times bestselleru a literárního fenoménu Mágové vás autor opět zavede do fiktivní země Filorie, kde bude hlavní hrdina čelit novým hrozivým výzvám.

Foto: Talpress

Dlouhá země - Terry Pratchett - Řev klimatizace a počítačových větráků, slyšitelné, ale nesrozumitelné mumlání mnoha hlasů. Tohle byla kancelář TransZemského Institutu, což byla paže Černé Společnosti. Tohle nebyl Jošuův svět.

Foto: Cpress

Star Wars: Absolutně všechno, co potřebujete vědět - Kniha, která tě detailně provede světem Hvězdných válek. Představí ti jednotlivé postavy, planetární systémy, lodě i vesmírné stanice, příšery, droidy a spoustu dalšího.

Foto: Baronet

Vetřelec - BOX 3 knihy (Probuzení, Odplata, Peklo) - trilogie, dějově úzce provázané s kultovní filmovou sci-fi ságou o vetřelcích.

Komiks

Foto: nakladatelství Meander

Nicolas de Crécy a Raphaël Meltz: Flašinet - tento fascinující storyboard k filmu, nabízí jedinečnou příležitost k dalšímu setkání s ohromujícím talentem jednoho z nejuznávanějších francouzských komiksových výtvarníků dneška. Cena: 298 Kč

Foto: nakladatelství Meander

Ivana Pecháčková: Legenda o Pražském orloji - poprvé v komiksovém ztvárnění mladé talentované výtvarnice Mariany Dvořákové. Cena: 198 Kč

Další zajímavé knihy

Foto: Host

Lars Kepler - Stalker - Před devíti lety byl Rocky Kyrklund odsouzen za brutální vraždu a svěřen do psychiatrické péče. Z události si nic nepamatuje — od tragické autonehody trpí opakujícími se výpadky a ztrátou paměti.

Foto: Cpress

15 let v legii - Příběh českého vojáka ve francouzské cizinecké legii - Stanislav Gazdik vylíčil své zážitky a zkušenosti, od náborového střediska přes tvrdý výcvik až po nasazení v jednotlivých akcích.

Foto: Cpress

Bratři Wrightové - David McCullough - Dvojnásobný držitel Pulitzerovy ceny David McCullough předkládá napínavý příběh dvou odvážných bratrů, Wilbura a Orvilla Wrightových, kteří naučili náš svět, jak létat.

Foto: Motto

Všechno o mém otci - Hana Lasicová - Milan Lasica v rozhovorech s dcerou Hanou vypráví o svém dětství a pubertě, o vztazích se ženami, o svém manželství, o sobě jako o otci, o emancipaci, o rodině...

Foto: Nakladatelství PLOT

Konec finančních negramotů v Čechách od Patrika Nachera, jež založil web www.bankovnipoplatky.com, kde pořádá soutěž o nejabsurdnější bankovní poplatek. V téhle knížce srozumitelně popisuje, jak by měl člověk o rodinných financích uvažovat.

Foto: Nakladatelství PLOT

1000 věcí, co mě serou - podle stejnojmenného blogu, který autoři psali pět let. Nyní vychází poslední knižní díl, jež obsahuje nejvybroušenější diamanty ultimátního hejtu a Attila, Bič Boží, Achjo Bitch a Curvekiller.

Foto: Nakladatelstí Domino

Kafe a cigárko aneb Historky z hereckého podsvětí - Marie Doležalová - Jak v době blogové vytvořit ze svého blogu fenomén, který se pro zástupy čtenářů stane čtvrteční drogou.

Foto: Nakladatelství Brána

Motorkářský průvodce po Čechách - Josef Káďa Kadeřábek - tipy na výlety na motocyklu po naší republice. Je jedno, jestli máte volné odpoledne nebo celý den. Můžete zvolit krátký výlet ze souboru „Kolem komína“ nebo celodenní trasu z „Výletů za poznáním“.

Foto: REGIONALL

VIKTORIA - Pavel Hochman - Velká kronika plzeňského fotbalového klubu 1911-2015 - první kronika, které se plzeňský fotbal po více než sto letech své existence dočkal. Jejím cílem je připomenout vše, co posledním mimořádně úspěšným rokům předcházelo.

Foto: Fragment

KŘÍŽOVKY – Dárková kolekce (box) - Udělejte radost svým blízkým a známým, kteří rádi luští. V exkluzivním dárkovém vydání najdete oblíbené osmisměrky, kriskrosy a číselné křížovky, ale především zásobu švédských křížovek, která vydrží nadlouho.

Kuchařky

Foto: Česká televize

Vaříme podle Herbáře 3 - Winterová Kateřina, Rybová Linda - kulinářské hity z další série pořadu. Inspiraci k přípravě kosmetiky a jídel z bylin, zeleniny a masa. Více než 200 receptů, návodů a kosmetických rad doplňují informace o téměř 40 bylinách,

Foto: Motto

Kuchařka ze Svatojánu - Zahrada na talíři - Přístup Evy Francové ke stravování a vaření je v něčem novátorský, ale na druhou stranu je také návratem ke kořenům a tradicím. Přináší recepty, jež využívají rostlinnou stravu.

Foto: Cpress

Čaje a přírodní léčivé prostředky - V knize naleznete seznam bylin a rostlin s upřesněním místa výskytu, období sběru a léčivých vlastností. Seznámíte se s příznaky nemocí, které můžete léčit bylinami.

Foto: Motto

S Halinou v kuchyni BOX - Tři kuchařské knihy plné receptů a rad Haliny Pawlowské, která podle nich vaří doma i ve svém televizním pořadu.

Foto: Smart Press

Láskominy Denisy Bartošové - Denisa vám pomocí podrobných postupů pomůže vytvořit věci, na které byste si sami možná netroufli, a to za pár chvil i za pár kaček! Nechte promluvit své tvořivé já a darujte blízkým nebo sami sobě ručně vyrobené láskominy!

Foto: Smart Press

Kuchařka první republiky - Jitka Rákosníková, Eva Všetíčková - to nejlepší z gastronomické tradice naší země. Kniha je rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní a v druhé s běžnou kuchyní prostých lidí.

Foto: Smart Press

Květinová kuchařka - Jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení - Jana Vlková - Objevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které váš talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám