Hlavní obsah

Hokejový mistr světa Milan Hnilička bude slavit Vánoce dříve

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Povinnosti funkcionáře přinutí rodinu bývalého špičkového hokejového brankáře oslavit nejkrásnější svátky v roce o téměř čtrnáct dní dříve. „Kvůli práci nebudu na Štědrý den doma,“ řekl Novinkám Milan Hnilička (41).

Foto: David Zápal, Novinky

Milan Hnilička

Článek

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa se totiž i poté, co brusle pověsil na hřebík, věnuje hokeji. Nyní má na hokejovém svazu na starosti rozvoj tohoto populárního sportu a věnuje se především mládeži.

„Letošní Vánoce bych nazval návrat do minulosti. Jsem totiž také manažerem hokejové dvacítky a ta má na Vánoce vrchol sezóny, mistrovství světa. Třináctého odjedu na soustředění a domů se dostanu možná až pátého ledna,“ krčí rameny Hnilička.

Foto: David Zápal, Novinky

Milan Hnilička

„Tímhle jsme si procházeli s manželkou už kdysi, když jsem byl sám mladý. Takže svátky si uděláme opět dopředu. U nás doma jsou jak Ježíšek, tak Santa Claus. Žili jsme nějakou dobu na Floridě, tak jsme také něco přejali, ale dárky si rozhodně dáváme večer, a ne až ráno, jako v USA,“ vypráví hrdina předchozí hokejové generace.

Ve Státech prý s rodinou místo kapra měli k štědrovečerní večeři lososa, v Čechách si nikdy neupře klasický bramborový salát, obalované vinné klobásy a řízek s kaprem. Ty každoročně kupují dva: jednoho k snědku a druhého později vypustí.

Foto: David Zápal, Novinky

Milan Hnilička s dcerou Barborou

„Docela rád bych se věnoval tradičnímu obžerství, ale není kdy. V rodině všichni moc rádi jíme, a protože je nás hodně, pomoc s vařením od rodičů manželky opravdu kvitujeme,“ dodal s úsměvem bývalý brankář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám