Hlavní obsah

Vladko Dobrovodský nedá dopustit na české Vánoce

Novinky, David Zápal

Vladko Dobrovodský, vítěz prvního a čtvrtého ročníku reality show VyVolení, od zážitku ve Španělsku, kde neexistují vánoční stromky a nepanuje tam stejná sváteční atmosféra jako ve střední Evropě, nedá na české Vánoce dopustit.

Foto: David Zápal, Novinky

Vladko Dobrovodský

Článek

„Původně to vypadalo, že letošní Vánoce budu sám, ale nakonec to bude jinak. Sejdu se s přáteli a budu chodit po návštěvách,“ říká Vladko.

„U nás v rodině se dělají československá jídla. Na štědrovečerním stole nesmí chybět slovenská polévka kapustnica a tradiční kapr s bramborem. Těším se také na cukroví, třeba na kyšeniaky, což je recept z východního Slovenska. Jde o ořechové, kakaové a makové rolády, které vypadají jako závin,“ vypočítává oblíbené vánoční dobroty Dobrovodský. Sám ale nepeče, prý by sotva zvládl linecké cukroví.

Svátků klidu a míru se už nemůže dočkat. „Miluju tu atmosféru. Už jsem si pořídil stromeček až po strop. U mého španělského přítele nejsou zvykem, mají tam betlémy, takže o to víc mám teď radši tradiční přeplácané české borovičky. Ještě stále používám ozdoby z dětství, kdy byly v koulích různé figurky. Nakoupím kolekce s lanýži, ozdobím stromek a užiju si to,“ usmívá se výherce pěti miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám