Hlavní obsah

Lidé z celého světa plní vánoční přání popálené holčičce

Novinky, ema

Osmiletá Safyre Terryová ztratila před dvěma lety při požáru založeném žhářem otce a tři mladší sourozence. Sama utrpěla devastující zranění a popáleniny na 75 % těla, které ji poznamenaly do konce života. Ačkoliv si v už tak brzkém věku prošla velkou životní tragédií, díky solidaritě cizích lidí má letos šanci na krásné Vánoce.

BEZ KOMENTÁŘE: Osmileté holčičce, které oheň znetvořil obličej i tělo, posílají přání k Vánocům lidé z celého světaVideo: AP

 
Článek

Jedno prosté přání na Facebooku, které vystavila teta malé holčičky, strhlo spontánní vlnu solidarity lidí z celého světa.

Liz Dolderová, která se o svou neteř stará, sdílela na sociální síti její fotku, kde je znetvořená holčička zvěčněná s věšáčkem ve tvaru vánočního stromku, na který se zavěšují vánoční přání.

K fotce byl připojen komentář, že Safyre doufá, že se jí podaří stromek přáníčky naplnit. Přátelé její opatrovnické rodiny fotku sdíleli a také napsali, že jsou zvědaví, kolik jejich přátel si najde čas, aby malé holčičce popřáli Veselé Vánoce.

Lidé posílají peníze i hračky

Reakce na sebe nenechaly příliš dlouho čekat, fotku si nasdílely tisíce lidí. Během několika dní přišlo malé Safyre do New Yorku, kde žije se svou tetou a její rodinou, čtrnáct vánočních přání z nejrůznějších koutů Ameriky. Lidé poslali i mailová přání. Například z dalekého Ruska, Británie, Švédska a Itálie.

Společně s přáníčky začali lidé posílat i peníze, které pomohou holčičce v další léčbě. Má za sebou už více než 50 operací a následkem požáru přišla také o část pravé ruky a levou nohu.

Dívka kromě přání od lidí dostává i vánoční dárky. Safyre přišli plyšáci, ručně vyráběné šperky, ozdoby na vánoční stromek, ponožky, i přáníčka podepsaná žáky z nejrůznějších škol a další drobnosti.

Přišla o vše, o úsměv ale ne

„Safyre přišla o všechno. O své sourozence, otce, matku (matka holčičky se vzdala rodičovských práv a její sestra požádala o poručnictví, které jí bylo přiznáno), o svůj domov, oblíbené hračky, ale i o něco, co všichni považujeme za samozřejmé. O svůj odraz v zrcadle. Přes to všechno se každý den probouzí s úsměvem na tváři. Ona sama je pravá definice víry, naděje a lásky,“ řekla teta holčičky pro Today.com.

Pokud byste i vy chtěli poslat vánoční přání, na které malá dívka stále čeká, můžete. Adresa je Safyre, P. O. Box 6126, Schenectady, New York, 12306.

Reklama

Výběr článků

Načítám