Hlavní obsah

Návštěvu Babiččina údolí zpestří adventní program

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štědrovečerně vyzdobenou světničku na Starém bělidle či vánočně nazdobené interiéry zámku si mohou do konce týdne prohlédnout lidé v Babiččině údolí na Náchodsku. O akci Advent v Ratibořicích informoval správce ratibořického zámku Ivan Češka.

Foto: Profimedia.cz

Zámek Ratibořice

Článek

„Připravené je přivítání na zámku paní kněžnou, úředníky a služebnictvem, povídá se tady o období adventu a Vánoc, program poté pokračuje folklórním programem na stejné téma, a to na mlýně v Babiččině údolí. V kuželníku u Panského hostince je také k vidění krásný ručně vyráběný betlém," řekl Češka.

Správa zámku doporučuje návštěvníkům, aby si prohlídky rezervovali, protože většina časů je již zadaná. „Ještě se nějaká volná místa najdou, zejména odpoledne o víkendech," řekl Češka. Ve čtvrtek a v pátek zamířily do Babiččina údolí především školní výpravy, o víkendu hlavně rodiny s dětmi, návštěvnost této akce každoročně dosahuje několika tisíc lidí.

Na sobotu je od 17.00 v Rudrově mlýně v Ratibořicích připravena Mikulášská obchůzka, na níž členové folklórního souboru Barunka zájemce seznámí s tradicí obchůzky a obdarováváním svatým Mikulášem a jeho družinou.

Zámek v Ratibořicích byl postaven v letech 1702 až 1708 po vzoru italských letohrádků jako letní a lovecké sídlo. V letech 1825 až 1826 byl přebudován ve stylu klasicismu a empíru, v jeho okolí vznikl přírodní park.

Zámek a Babiččino údolí lidé navštěvují zejména díky dílu Boženy Němcové, která své mládí prožité v Ratibořicích zachytila v románu Babička.

Reklama

Výběr článků

Načítám