Hlavní obsah

Vítr porazil ve Znojmě vánoční strom

Právo, ČTK, EI, tr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Silná vichřice, která v noci z neděle na pondělí dosahovala v nárazech až stokilometrové rychlosti, byla patrně příčinou pádu vánočního stromu na Horním náměstí ve Znojmě. Urostlou jedli slavnostně rozsvítili v neděli podvečer.

Foto: Jiří Eisenbruk , Právo

Ozdobený vánoční strom při pádu nikoho nezranil.

Článek

K pádu došlo v pondělí o půl sedmé ráno, nikdo nebyl zraněn. Bez poškození vyvázly vyřezávané dřevěné sochy betlému ležící opodál.

Ředitel Znojemské besedy František Koudela oznámil, že spadený strom se nebude kvůli polámaným větvím znovu vztyčovat. V pondělí dopoledne byl položený strom rozřezán a odvezen.

Oslavu Vánoc poznamenal i podezřelý kufřík

Podle mluvčí policie Kamily Haraštové vše nasvědčuje tomu, že jde o nešťastnou náhodu. Policisté budou přesto zjišťovat, jak byl desetimetrový strom vlastně upevněn a zda někdo nezanedbal své povinnosti.

Oslavu Vánoc ve Znojmě poznamenal již v neděli nález podezřelého kufříku v Obrokové ulici. Policie ji z bezpečnostních důvodů vyklidila a uzavřela. Kufřík byl prázdný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám