Hlavní obsah

Meziříčský zámek vystaví plstěné betlémy z ovčího rouna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ručně vyrobené plstěné betlémy z ovčího rouna vystaví zámek Kinských ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. Jejich autorka Ivana Langrová ze Santova návštěvníky při vernisáži provede výstavou a zasvětí je do tajů zpracování ovčí vlny. Informovala o tom Jana K. Bajanová, mluvčí Muzea regionu Valašsko, které zámek spravuje.

Foto: Archiv Muzea Valašsko

Zámek Kinských Valašské Meziříčí zve návštěvníky na prohlídku betléma.

Článek

Návštěvníci na zámku uvidí jesličky s Josefem, Marií a Ježíškem i různými zvířaty. Vystaveny budou betlémy různých velikostí, od těch nejmenších až po figurky v téměř životní velikosti.

Na Valašsku, kde se tradičně chovají ovce, se využívalo ovčí rouno, dodnes se z něj vyrábějí například vesty či papuče. „Pro školy a školní kolektivy je připraven lektorský program, který děti seznámí s vánočními zvyky a tradicemi včetně ukázky těch nejznámějších z nich," uvedla kurátorka expozice Ivana Ostřanská.

Výstava nazvaná Něžný svět potrvá do 17. ledna. Zahájení výstavy bude součástí Zámecké adventní neděle 29. listopadu, při které si budou moci návštěvníci ozdobit perníčky, lít olovo nebo péct vánoční pečivo.

Reklama

Výběr článků

Načítám