Hlavní obsah

Simona Stašová se o Vánocích nechává hostit maminkou

Novinky, Jiří Čeladník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štědrý den a dny kolem něj tráví Simona Stašová se svými syny a maminkou Jiřinou Bohdalovou pravidelně na chalupě v Jizerských horách.

Foto: Charming4ever

Simona Stašová se těší na Vánoce, které stráví se svou maminkou Jiřinou Bohdalovou na chalupě v Jizerských horách.

Článek

Národem milovaná herečka stále ve svém požehnaném věku čtyřiaosmdesáti let trvá na tom, že připraví slavnostní štědrovečerní tabuli sama. „U nás v zásadě vaří, peče a smaží máma. Já se jí jen pletu pod nohy a nakonec na mě zbude nádobí,” usmívá se Simona Stašová. „Já si ale nestěžuji, protože i u umývání nádobí si aspoň popovídáme.”

Simona Stašová se nejvíc těší na maminčin vyhlášený „Vzteklý dort“. Na tuto pochoutku tvořenou z bílků její maminka odmítá vydat recept. „Jmenuje se to tak proto, že se máma vždycky natrápí, když se snaží odstranit korpus z bílků od staniolu, na kterém se to peče.”

Chalupa Jiřiny Bohdalové je místem, kde se o svátcích setkávají všichni přátelé. „Chodí k nám strašná spousta kamarádů. Vídáme se pravidelně s Michalem Kocábem, s manžely Špačkovými, Ivou Hütnerovou. Pro nás jsou Vánoce příležitostí pro setkávání,” říká Simona Stašová, která se těší z požehnání, že se může radovat z vitality obou svých rodičů. „Komu se stane, že v šedesáti letech má oba rodiče a oba jsou kamarádi,” zakončuje naše povídání o Vánocích Simona Stašová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám