Hlavní obsah

Moderátorka Ester Janečková: Sladká krůta se u nás na Vánoce neujala

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Moderátorka od ledna obnovené Pošty pro tebe Ester Janečková razí heslo, že není důležité, jak je na vánoční svátky naklizeno, hlavně aby si je všichni její blízcí užili. Pro Novinky zavzpomínala na nejvtipnější Vánoce svého života.

Článek

„Svátky slavíme úplně tradičně. Mám je ráda, nepatřím mezi lidi, kteří nadávají, že jsou tu zase Vánoce. Jsou to svátky radosti a s dětmi se hrozně hezky prožívají. Všichni se na ně vždy těšíme. A je nás vždy hodně,“ popisuje Janečková.

Na štědrovečerním stole nechybí klasická rybí polévka, kapr a bramborový salát, navíc také fantastické cukroví od sestry, dcera Ester Sára už ale mamince též s pečením pomáhá a na svoje cukroví je hrdá.

„Snažíme se ale, aby to nebylo jen o jídle. Není to tak, že bychom od rána do večera jedli. Užíváme si. Chodíme na procházky nebo do kostela. Je dobré, že se tam člověk vždy zklidní. I když chci, aby Vánoce byly svátky klidu, přece jen nějaký ten stres v prosinci zažívám, hlavně v práci. Snažím se tomu nepropadat, abych nepadla pod stromečkem únavou,“ tvrdí a vzpomíná na milé vánoční zážitky.

„Coby novomanželka jsem organizovala pro celou rodinu na Boží hod oběd, dělala jsem krůtu a podařilo se mi ji místo osolení osladit. Nebyla dobrá, v podstatě se vůbec nedala jíst. Tahle tradice se opravdu neujala. Hezký dárek jsme si nadělili před deseti lety, pod stromečkem běhala malá fenka retrívra s mašlí na krku. A synové jednou dostali jako poslední dárek plavky s dopisem, ať si sbalí, že den na to letíme do Brazílie. Byli nadšení,“ dodala Ester Janečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám