Hlavní obsah

Češi ozdobí vánoční stromek doma i v hotelových pokojích

Novinky, fis

Trávit vánoční svátky doma v kruhu rodinném už není zdaleka tak samozřejmé jako před lety. Mnoho Čechů se v těchto termínech vydává do světa. Nejen na hory za zimními sporty, ale také za exotikou a sluncem.

Foto: Profimedia.cz

Na Vánoce se nezapomíná ani v hotelech.

Článek

Dostupnější cestovatelské možnosti boří stereotypy v podobě sledování pohádek a mlsání cukroví. Řada českých turistů plánuje chvíle volna v období vánočních svátků využít úplně jinak — aktivně. A hlavně se ohřát, protože jaro, natožpak léto, je ještě v nedohlednu.

A jaké cíle Čechy v tomto období roku lákají? „Naši klienti na vánoční svátky vyjíždějí do Egypta. I v tomto období tam panuje stabilní teplé počasí. Rudé moře nabízí jedny z nejúchvatnějších lokalit pro potápění i amatérské šnorchlování,“ řekla Novinkám obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Berberi.

Doplnila, že mezi další přímořské destinace, kam obecně Češi přes svátky míří, patří  Spojené arabské emiráty či Kuba, která ale v posledním roce zdražuje díky invazi amerických turistů.

Dále je pro Čechy atraktivní také Mexiko, Kapverdské ostrovy, Mauricius a Dominikánská republika. Velké oblibě se nadále těší i Thajsko a Bali, kam obdobně jako do Vietnamu, Kambodže či na Srí Lanku vyrážejí většinou po vlastní ose dobrodružnější turisté, kteří dovolenou tráví výhradně aktivně.

Foto: Profimedia.cz

Vánoce pro každého neznamenají maraton návštěv. Ilustrační foto

„V období vánočních svátků evidujeme jako nejžádanější destinace tradičně Spojené arabské emiráty, Thajsko a thajské ostrovy. Letos je populární i Mauricius a Seychely,” vyjmenovala za CK Firo-tour mluvčí Eva Němečková.

Ježíšek v hotelu

Mluvčí CK Fischer Jan Osúch se blíže zaměřil na skupinu turistů, kteří přes Vánoce míří pryč z domova a daleko od maratonu návštěv.

„Nejčastěji cestují movitější lidé, kteří chtějí zažít něco jiného, nejsou upnutí na tradiční pojetí českých vánočních svátků a oslav konce roku v zimě, se stromečkem a podobně. Také lidé, kteří si mohou dovolit druhou dovolenou během roku. Na Vánoce do zahraničí s námi vyrážejí zejména rodiny s dětmi a páry. Jen minimálně se jedná o skupinové zájezdy,“ upřesnil pro Novinky.

Zároveň dodal, že náročnější turisté si zařizují vánoční stromek na pokoj nebo třeba speciální vánoční menu. Ne všichni čeští turisté se odjezdem do zahraničí zcela vzdávají vánočních tradic.

Reklama

Výběr článků

Načítám