Hlavní obsah

Vánočním hitem ve Francii jsou mluvící roboti a létající víly

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pařížském veletrhu hraček byly představeny předpokládané hity letošních Vánoc. Děti si je zde mohly rovnou i vyzkoušet a většina z nich sklidila obrovský úspěch. Své si zde našly opravdu všechny věkové kategorie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na veletrhu hraček v Paříži se můžete inspirovat, co dát dětem pod stromečekVideo: Reuters

 
Článek

Mezi novinkami zaujali nejvíce roboti společnosti Meccano, kteří umějí chodit, mluvit a reagovat na příkazy.

„Ačkoliv se jedná o robota nabitého nejrůznějšími technologiemi, ovládat jej dokážou i sedmileté či osmileté děti. Robot dokáže rozpoznat jejich hlasy, mluvit s nimi a reagovat na příkazy,” vysvětluje zástupce výrobce Julien Blanchet.

Mezi další novinky patřil létající robot ve stylu dronu, robotický dinosaurus a další dětské postavičky. Dívky pak nejvíce zaujali třpytiví létající jednorožci, nechyběly ani létající víly.

„Přestože byly děti nadšené ze všech technologických novinek, stále vyhledávaly i své staré oblíbené hračky a stavebnice. Lego, vláčkodráhy, panenky, jednoduše vše, co rozvíjí dětskou fantazii,” upozorňuje Anne-France Mareine Brichardová, generální komisařka veletrhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám