Hlavní obsah

Dvaaosmdesátiletá praprababička nakupuje dárky hned po svatém Štěpánu

Dvaaosmdesátiletá Mary Scholeyová z Anglie má opravdu velkou rodinu, čítající celkem 90 lidí – dětí, vnoučat, pravnoučat a prapravnoučat. A všechny na Vánoce obdarovává. Aby dokázala pro takovou hromadu příbuzných nakupit všechny ty drobnosti, začíná s nákupy doslova už po svatém Štěpánovi. Bohužel v prosinci následujícího roku někdy marně zjišťuje, kam dárky z minulé zimy založila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Svým příbuzným také posílá pohlednice, takže jí několik hodin zabere jen to, než je nadepíše. Naštěstí jí skvěle slouží paměť a díky tomu zná jména všech svých třiatřiceti vnoučat, čtyřiačtyřiceti pravnoučat a tří prapravnoučat. A samozřejmě také deseti vlastních dětí.

„Nikdy jsem si opravdu nemyslela, že budu mít tak velkou rodinu, ale před šedesáti roky jsme s tím nemohli příliš mnoho dělat. Měla jsem dvakrát dvojčata a šest dalších dětí, takže rodina rostla rychle. Není pro mě problém pamatovat si všechna jména. Nejsme na Facebooku nebo jinde, takže všechny novinky o své rodině se dozvídám z úst svých příbuzných,“ pochvalovala si Mary v rozhovoru pro britský deník The Mirror.

Vánoce jsou u ní doma asi tak rušné jako všední den na Václavském náměstí. Dveře se netrhnou, pořád někdo přichází a pod stromečkem jsou stále hromady balíčků. Mary dnes žije s druhým manželem Raymondem, otec jejích deseti dětí zemřel před dvaceti roky. Pochovala už také dvě své děti.

Jedny Vánoce skončí, už plánuje druhé

Jakmile skončí jedny Vánoce, Mary z Sheffieldu plánuje svátky nové. Dárky nakupuje od 27. prosince. A je to výhodné. Obchodníci hned po svatém Štěpánovi začnou prudce zlevňovat a ona získá hezké věci za pár liber.

„Samozřejmě, když toho má tolik, máma neutratí za každého moc, ale vždycky dárek dokonale promyslí, pro každého! Děti od ní dostanou dárek k Vánocům a narozeninám vždy, ale dospělým už nic nedává, protože by se nedoplatila,“ prozradil deníku The Mirror Maryin šedesátiletý syn Stephen, který letos uspořádal předvánoční setkání celé rodiny – mající více než sto členů – v pronajatém sále. Po mnoha letech mohla Mary potkat úplně všechny své potomky najednou.

Reklama

Související témata:

Související články

Žádná zima, počasí bude dál jako na jaře

Nadcházející víkend bude teplotně nadprůměrný, naměříme až třináct stupňů a bude foukat čerstvý vítr. V pondělí 22. prosince začíná astronomická zima, počasí...

Výběr článků

Načítám