Hlavní obsah

Vánoční dárek J. K. Rowlingové: 12 nových příběhů Harryho Pottera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská spisovatelka J. K. Rowlingová připravila svým fanouškům a milovníkům příběhů o Harrym Potterovi originální vánoční dárek. Každý den počínaje pátkem 12. prosince až do Vánoc vydá jeden nový krátký „potterovský” příběh - tedy celkem 12. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na oficiální internetový server pottermore.com, kde budou příběhy vycházet.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci mají tvář Harryho Pottera neodmyslitelně spjatou s hereckým představitelem Danielem Radcliffem.

Článek

V příbězích autorka odhalí nové informace o zarytém nepříteli Harryho Pottera Draku Malfoyovi, zveřejní nové recepty na lektvary a nabídne šanci vyhrát ceny vyřešením „rýmovaných rébusů”.

První kniha ze sedmidílné série příběhů chlapce kouzelníka Harryho Pottera vyšla 26. června 1997. Odstartovala fenomén „potteromanie”, který se v následujících letech přehnal literárním i filmovým světem a zbořil řadu rekordů v prodejích i v návštěvnosti.

Fantasy knížky z dílny britské autorky Rowlingové měly ohromný úspěch a po celém světě se jich prodala téměř půl miliardy.  Bylo podle nich natočeno i osm komerčně velmi úspěšných filmů.

Poslední příběh kouzelnického učně s názvem Harry Potter – Relikvie smrti byl vydán v roce 2007. Potterovskou knižní sérii Rowlingová uzavřela, ale příležitostně se k ní vrací v podobě krátkých příběhů. Pro dospělé pak napsala  Prázdné místo a úspěch slaví i s detektivkami, které vydává pod pseudonymem Robert Galbraith.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Děti mohou psát Ježíškovi na Boží Dar

Děti se nedočkavě těší na Vánoce a Ježíškovi píší svá přání do dopisů. Někdy je nechávají za oknem, kde si je podle tradice Ježíšek osobně vyzvedne. Děti ale...

Dojemné vánoční reklamy nutí Brity utrácet

S blížícími se Vánocemi zaplnily britské televizní obrazovky dojemné příběhy o osamělých tučňácích, rodinných setkáních a vojácích, kterým se stýská po domově....

Výběr článků

Načítám