Úspěšná česká topmodelka žila řadu let v New Yorku, kde vzdávání díků přišla na chuť.

„U nás začíná předvánoční období dnem po díkůvzdání, které dodržujeme a slavíme," prozradila nám Daniela a dále uvedla: „Mám známé a kamarády Američany, kteří dodržují tyto tradice. Kdo je nezná, tak se rád přiučí, protože je to hodně zábavný svátek pro toho, kdo rád vaří.“

V domácnosti Daniely Peštové a jejího životního partnera Paľa Habery tedy 28. listopadu nikdy nechybí dozlatova upečený nadívaný krocan, brusinky, šťouchané či zapečené brambory a dýňový koláč.

„Mám spoustu kamarádů, kteří byli stejně jako já daleko od rodiny. Vznikla z toho taková tradice, že se peče krocan, dělá se velká hostina pro ty, kteří nemají poblíž rodinu," říká Daniela Peštová.