Hlavní obsah

Vánoce jsem zakázal, tvrdí rezolutně filmový režisér Tomáš Vorel

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pro někoho jde o nejkrásnější svátky v roce, pro filmového matadora Tomáše Vorla půjde ale o úplně všední období roku. „Zakázal jsem nakupování dárků,” řekl Novinkám režisér filmů Kamenný most, Cesta z města nebo Vejška.

Foto: Vorelfilm

Tomáš Vorel (vlevo) a Jakub Kohák

Článek

„Vánoce vůbec neslavím. Dárky jsem zakázal, takže je nenakupuju a ani nedostávám. Neposlouchám koledy, nesleduju televizi a jsem naprosto šťastný,“ říká vesele Vorel. Má již dospělého syna Tomáše Vorla juniora, který dlouhodobě pobývá ve Vietnamu a otcovým rozhodnutím i vzhledem k svému věku rozhodně nijak nestrádá.

Jeden dárek režisér ale přeci jen už s předstihem dostal. A s ním i všichni fanoušci jeho snímků. „Myslel jsem, že dévédéčka už se nedělají, takže mě překvapil vydavatel, když vydal Vejšku samostatně, dohromady s Gymplem a pak mi ještě nabídl vydání všech mých filmů, dvanáct disků. Křtili jsme je u Vltavy. Takže si je před Vánoci pustím a na Štědrý den mohu spokojeně umřít,“ dodal se smíchem.

Tomáš Vorel má po letošní digitalizaci Kamenného mostu ještě velké plány. V hlavě má několik projektů, o kterých zatím nechce mluvit, příští rok se navíc pouští do revitalizace snímku Kouř.

Reklama

Související články

Lucia Šoralová bude mít punkové Vánoce

Zpěvačka Lucia Šoralová prý bude mít punkové Vánoce. K dceři Rebece letos v září přibyl syn Ondřej a Lucia tak vůbec nic nestíhá. Dárky proto bude nakupovat na...

Výběr článků

Načítám