Hlavní obsah

Vánoční televizní nadílka nabízí klasiku i nové pohádky

Právo, Jana Perglerová
Praha

Česká televize (ČT) nabídne letos o Vánocích divákům tři premiérové české pohádky a v nich tři nové neokoukané princezny. Na Štědrý den uvidíme pohádku Princezna a písař.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Titulní role v ní hrají Monika Timková a Matouš Ruml a režie se ujal Karel Janák, kterého proslavil film Snowboarďáci. Pohádka je samozřejmě o lásce a je v ní i kus nezbytného dobrodružství.

Tradiční televizní vánoční pohádka Tři oříšky pro Popelku, kterou většinou dávala na Štědrý den TV Nova, se letos přesune na obrazovku Primy. Nova chystá na Štědrý večer premiéru českého filmu Přijde letos Ježíšek?, kde se v hlavních rolích představí Libuše Šafránková a Josef Abrhám.

„Punková pohádka”

Další dvě nové pohádky natočené Českou televizí pro vánoční dny se odvysílají na Hod boží a na Štěpána. V pohádce nazvané Kdyby nebyly ryby, o které herci i generální ředitel ČT tvrdí, že to je „punková“ pohádka, si zahraje trojroli Vlkodlaka, Rybodlaka a Prasodlaka Marek Taclík.

Uvidíme také Tatianu Vilhelmovou v roli macechy a princeznu Jenovéfu Bokovou, která žije v království, ze kterého zmizely všechny ryby. Nebojte se, on je tam odvážný rybář zase vrátí.

Třetí nová pohádka ČT je prý řečeno současnou terminologií „manažerská“. Jmenuje se Láska na vlásku a veřejnoprávní televize ji natočila spolu se Slovenskou televizí.

Děj se točí kolem velké záměny, kdy touha po životě druhých vede k nečekaným zápletkám a také k lásce. V hlavních rolích Celeste Buckingham (slovenská zpěvačka a skladatelka, diváci ji znají z Česko Slovenské SuperStar) a Samuel Spišák.

Čeká nás i klasika

Televizní Vánoce budou ale i klasické, s pohádkami a filmy, které diváci znají a i jejich nesčetné reprízy na obrazovce je stále lákají.

Namátkou vybíráme: ČT uvede Anděla Páně či Peklo s princeznou, Nova Byl jednou jeden král a Z pekla štěstí a na Primě uvidíme S čerty nejsou žerty nebo Princ a Večernice.

Z filmů představí ČT například premiérově Křídla Vánoc s Richardem Krajčem a Vicou Kerekes. Nova se drží klasiky a zařadila Vratné lahve a Prima nestárnoucí komedii Na samotě u lesa.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám