Hlavní obsah

Vánoční bazar v Mokré čtvrti už se konat nebude

Celkem devět miliónů korun bylo vybráno během deseti ročníků charitativně laděného Vánočního bazaru v Mokré čtvrti, jehož organizátory byli režisér Peter Serge Butko a herečky Aňa Geislerová a Táňa Vilhelmová. Ti všem přátelům, pomocníkům, hostům, dobrovolníkům a věrným oznámili, že po deseti skvělých letech tato akce skončila.

Článek

"Vybrali jsme za ta léta devět miliónů, podpořili spoustu nadací a spolků, uspořádali jedinečné koncerty, potkali úžasné lidi - jak dárce a nakupující, tak i sponzory. Všem mnohokrát děkujeme, děkujeme i těm, kterým jsme mohli pomoci. Pokud nás síly a humor neopustí, tak třeba vymyslíme něco jiného," uvedli organizátoři v prohlášení.

Loňský jubilejní 10. ročník Vánočního bazaru v Mokré čtvrti vynesl 1,3 miliónu korun. Při prvním ročníku bylo vybráno a rozděleno 50 000 korun, v roce 2011 byl výnos rekordních 1,68 miliónu Kč. Získané peníze každoročně směřovaly na podporu několika organizací a konkrétních projektů či akcí.

Například v loňském roce Bazar pomohl Spolku 2012, zabývajícímu se problémem šikany, občanskému sdružení Společnost rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem, občanskému sdružení Salet, provozujícímu kreativní výtvarný ateliér Art pro lidi s mentálním handicapem a chronickým duševním onemocněním, Nadaci Taťány Kuchařové - Krása pomoci, občanskému sdružení Elva help, orientovanému na canisterapii, a projektu Tancem proti drogám občanského sdružení Amicia. Dalším organizacím Bazar přispěl prostřednictvím Fóra dárců ČR, část získaných peněz tradičně dostávala Nadace Terezy Maxové dětem.

Tato veřejná sbírka končila vždy Hudebním galavečerem Snesitelná lehkost pití v Lucerna Music Baru, jen loňský jubilejní ročník byl ve Velkém sále Lucerny. Bez nároku na honorář akci podpořily kapely G-Point hunters, Gipsy.cz a brněnský B-Side Band, se kterým jako členové nebo hosté sólově či v duetech zazpívali například Bára Basiková, Tereza Černochová, Tonya Graves, Vojta Dyk, Jiří Macháček, Vojta Kotek, Martin Hofmann, Marek Taclík, Adam Mišík a další umělci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám