Hlavní obsah

Dáša Zázvůrková vaří dirigentovi Liboru Peškovi na Vánoce sóju

Novinky, Saša Šeflová
Praha

Zpěvačka Dáša Zázvůrková má skoro o padesát let staršího partnera, světoznámého dirigenta Libora Peška. Jak spolu ti dva tráví vánoční svátky a dokážou se vůbec shodnout na tradicích, dárcích a štědrovečerním menu? Na tom posledním určitě ne, Pešek je totiž na rozdíl od Zázvůrkové vegetarián.

Dáša Zázvůrková o Vánocích nejen s Liborem PeškemVideo: Novinky

 
Článek

O tom, jak to mezi ní a slavným dirigentem je, mluví zpěvačka teprve krátký čas. Proto byla i ve svých odpovědích poněkud vyhýbavá. Nakonec se ale rozpovídala. „Myslím, že svátky trávíme úplně normálně, máme rádi dobré víno, dobré pití, o velkých dárcích to není,” řekla zpěvačka.

„Stejně tak to mám i v rodině. S rodiči jsme si řekli, že si nebudeme dávat velké dary, že Vánoce jsou od toho, abychom byli všichni spolu a prožili společné chvilky, které jsou opravdu velmi vzácné. Jsem strašně ráda, že mám takové lidi kolem sebe. Vánoce jsou pro mne tedy krásný vánoční strom, dobré jídlo a pití a užívat si tu pospolitost,” míní.

Bramborový salát a kapr

Na tradice, jako je házení botou nebo odlévání olova, si Dáša nepotrpí. „Jednou jsem ale olovo odlévala a vzniklo z toho takové zvláštní srdce, to je asi sedm let zpátky. Od té doby ne. Naše tradice je jenom bramborový salát a kapr,” možná trochu lituje zpěvačka.

Ta prý i sama vaří. „Ale je pravda, že bramborový salát umí nejlépe můj táta. Raději než kapra, kterého si dávám jen symbolicky, mám filé. I když se kapr naloží do citronové kůry nebo do mléka, tak mi pořád trochu zavání. Někdy je u nás i krůta,” dodala.

Když jsou ale spolu s Liborem Peškem, rybou ani masem by ho neuctila. „Má rád spíš sójové maso, takže dělám třeba sójové čevabčiči, sójovou sekanou nebo čínu. Maso, ryby ani mořské plody jako takové nejí, je skromný,” prozradila.

Protože ona je zpěvačka a on dirigent, záleží u nich hodně i na výběru hudby. „Máme rádi vánoční písně od Franka Sinatry, to je taková nostalgie. To je jednička. A jako číslo dvě je to pro mne vánoční album Arethy Franklinové a Diany Krallové. Takže vedou spíš anglické koledy. Když ale přijedu k nám domů do Votic, maminka pouští klasické české vánoční koledy a taky je nám dobře,” uzavřela.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám