Hlavní obsah

Richard Tesařík si na Vánoce loví vlastní kapry

Novinky, Saša Šeflová
Praha

Zpěvák Richard Tesařík má jeden hlavní koníček. A tím je rybaření. Proto je jasné, že na Vánoce se u nich doma žádné ryby nekupují, obstará je sám. Manželku vyhání i od plotny - nejen, že kapry smaží, ale dělá i polévku. Na ni zbývá jen bramborový salát.

Richard Tesařík o Vánocích připravuje kapra sámVideo: Novinky

 
Článek

Část úlovku už Richard Tesařík nachystal. „Mám zmrazené vnitřnosti z několika kaprů, které jsem už chytil. Takže mlíčí a jikry už jsou v mrazáku a doufám, že ještě něco chytnu,” prozradil, že se na vánoční hodování chystá v předstihu.

„Manželka vaří výborně, ale ryby dělám zásadně já. A o rybí polévku se nenechám připravit. Několik hodin vařím bujón z rybích hlav, to je tak silné, že by se opil i vodník. A do toho základu pak zamíchám všechno ostatní,” představil svůj recept.

Kapři jsou u nich doma o Vánocích klasičtí, v trojobalu. „To si ale nechávám jenom na ty Vánoce, protože kapra jím i během roku, nepokládám ho jen za vánoční rybu. Dělám si třeba z kapra pečenáče, nebo ho udím. Anebo si ho normálně upeču,” popsal.

Není to ale zdaleka jediná ryba, s níž se můžeme v kuchyni u Tesaříků potkat. „Pstruhy, štiky, candáty, okouny - tohle všechno chytám a jím. A teď mám zrovna jednoho úhoře na uzení. Chytil jsem ho na podzim a má osmdesát centimetrů,” pochlubil se.

Tesařík ale ryby také kupuje, protože k moři jako rybář nejezdí. „Mořské ryby jsou ještě lepší, než ty sladkovodní. Já měl k rybám vždy tak pozitivní vztah, že jako dítě jsem měl rád i rybí tuk. A piju i olej z olejovek,” smál se.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám