Hlavní obsah

V Ostravě hraje koledu robotické trio

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádní muzikanti nebo koledníci, ale tři roboti hrají koledu. Vidět a slyšet to mohou v pondělí 23. prosince návštěvníci interaktivní expozice Světa techniky a interaktivní herny U6 v ostravské Dolní oblasti Vítkovice.

BEZ KOMENTÁŘE: Roboti hrají koleduVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

„V učebnách robotiky máme roboty, které jsme pro tentokrát naprogramovali tak, aby zahráli Rolničky,“ prozradila Šárka Želinská ze Světa techniky. Dva roboti jsou postaveni z lega, ti hrají na bubínek a dětský xylofon, třetím je robotická ruka, jež disponuje dvěma rolničkami. Ke kapele tří robotů se mohou po jejich vystoupení přidat i děti s rodiči.

„Máme dostatek jednoduchých hudebních nástrojů, abychom vytvořili s dětmi a roboty celý smíšený orchestr. Roboti hrají každou celou hodinu,“ nastínila Želinská. Koncert robotů je součástí speciálního Vánočního programu, který nachystal Svět techniky pouze na sobotu 21. a pondělí 23. prosince.

Interaktivní expozice Světa techniky v Dolní oblasti Vítkovice odhaluje tajemství technických vynálezů od parního stroje až po současnost. Návštěvníci tam najdou celou řadu vynálezů, které významně poznamenaly vývoj průmyslu a technického pokroku na území českých zemí i ve světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám