Hlavní obsah

Nejdražší vánoční puding světa stojí 780 tisíc korun

Konzumace vánočního pudingu sice nepatří mezi typicky české sváteční tradice, ovšem ten z dílny šéfkuchaře Martina Chifferse je nejdražším na světě. A luxusní pochoutka láká nejbohatší lidi z celého světa. Mistrovi kulinářského umění však za něj musejí zaplatit 23,5 tisíce liber – více než 780 tisíc korun českých.

Foto: Profimedia.cz

Šéfkuchař Martin Chiffers s koňakem a zlatou mincí, které použil k výrobě pudingu.

Článek

Chiffers neprodává žádnou navoněnou zdechlinu, k výrobě pudingu používá nejkvalitnější ingredience. Do směsi nalil láhev dvě stě let starého koňaku Duret 1810, jehož cena dosahuje v přepočtu hodnoty 360 tisíc korun a dovnitř hmoty umístil zlatou minci Henry VI Salut d‘Or Chin v přepočtu zhruba za 250 tisíc korun.

„Receptura je tradiční, ingredience ale exkluzivní, na přípravu jsou použity kupříkladu mandle Mamra z Íránu,“ píše britský Daily Star.

Puding nabízí web Very First To prodávající nejhonosnější zboží. „Je to výjimečně luxusní puding, který je naplněn historií a tradicí,“ láká ke koupi majitel webu Marcel Knobil.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoce podle hudebních fajnšmekrů

Hudba je pro spoustu lidí neodmyslitelnou součástí každého dne. Poslouchat ji můžeme na profesionálních Hi-Fi věžích, stolních počítačích, noteboocích...

Výběr článků

Načítám