Hlavní obsah

Ženy se prý o Vánocích nadřou dvakrát více než muži

Novinky, das

Každá žena touží mít o Vánocích dokonale uklizený byt, napečené cukroví a k tomu vše slavnostně přichystané na příchod Ježíška. Když se k tomu ještě přidá běhání po obchodech, shánění dárků, pak není divu, že jsou svátky pro ženy skutečně vysilující.

Foto: Profimedia.cz

Ženy rády zútulňují rodinné hnízdo.

Článek

Během příprav podle průzkumu Skupiny ČEZ totiž vydají ženy jednou tolik energie než muži. Zatímco u žen se jedná o 22 935 KJ, u mužů o 11 940 KJ. Stále jsou to právě ženy, které zútulňují rodinné hnízdo a zajišťují přísun jídla na vánoční stůl. Muži se obvykle ujímají těžší a „špinavější“ práce, když kupují vánoční stromeček nebo zabíjejí kapra.

Z celkového součtu energie je vidět, že muži za ženami výrazně zaostávají. Ženám se ve výdaji energie přiblíží, jen pokud je dostatek sněhu a oni tak denně odklízí sníh.

Ze všeho nejvíc se ženy nadřou s úklidem (7375 kJ) a pak s nákupem a balením dárků (5760 kJ). O trošku méně je náročné pečení cukroví (4800 kJ) a nákupy jídla (3000 kJ). Pro muže je nejvíce vysilující úklid sněhu (5000 kJ) a potom nákup stromku a jeho usazení do stojanu či nákup kapra, jeho zabití a vykuchání  (obojí 1800 kJ).

Zajímavé je, že zatímco žena spálí 200 kJ při odpočívání a sledování televize, muži za stejné období až 1000 kJ.

Foto: Čez

Reklama

Související články

Domácí pomocníci, kteří nám usnadní úklid

Právě před Vánocemi se spousta hospodyněk pouští do generálního úklidu. Kolotoč mytí oken, čištění koberců, sedaček, úklid kuchyně a koupelny dají pořádně...

Výběr článků

Načítám