Hlavní obsah

Slet Santa Clausů skončil pouliční bitkou

– New York

Opileckou pouliční bitkou skončil letošní tah Santa Clausů po newyorských putykách. Každoroční hospodský slet zvaný SantaCon opakovaně čelí kritice, neboť jeho účastníci s bílým plnovousem a santovským červeným stejnokrojem se mění v chuligány, kteří se k dosažení vánoční atmosféry snaží propít.

BEZ KOMENTÁŘE: Šest opilých Santa Clausů se porvalo na uliciVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Portál huffingtonpost.com poznamenal, že sice neví, co rvačku v sobotu v noci vyvolalo, je si ale jistý, že paní Clausová vystrnadila Santu po příchodu domů z ložnice na gauč. Rovněž není jasné, zda incident nezpozdí na východním pobřeží Spojených států doručování vánočních dárků.

Letošní SantaCon opět přerostl ve výtržnosti, ačkoli se účastníci zavázali přispět na charitu a šířit radost. Také si stanovili tři zásady, které chtěli během barového putování dodržet, a to neterorizovat, nezvracet a neničit.

SantaCon se podle Wikipedie poprvé konal v roce 1994 v San Francisku, poté se rozšířil do dalších amerických měst a později i za hranice USA. Portál santacon.info uvádí, že letošní ročník se odehrál na 319 místech ve 44 zemích světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám