Hlavní obsah

Předpis je předpis. Marie ve vánočním procesí musí mít při jízdě na oslu přilbu

Britská dívka, která zpodobní Marii ve vánočním procesí připomínajícím narození Ježíška, bude muset mít na hlavě přilbu, až pojede ulicemi města na oslíkovi. Oznámila to agentura AFP s odvoláním na organizátory akce, kteří zcela nebiblický doplněk zdůvodnili nutností dodržovat dopravní předpisy.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Podle nich je nutné, aby měla osmiletá Libby Doormanová na hlavě přilbu, až pojede městem Neath v jižním Walesu. Přilba, kterou se pokusí schovat pod plachetku přehozenou přes hlavu, ji má ochránit v případě, že by z pomalu kráčejícího oslíka spadla.

„Museli jsme vzít v úvahu, že Marie pojede na oslu na veřejné silnici,“ řekl AFP čtyřiačtyřicetiletý Mark Barrett, jeden z organizátorů sobotního průvodu. „Víme, že se osel nebude pohybovat příliš rychle, ale musíme brát v úvahu bezpečnost dítěte,“ dodal.

Kromě této záležitosti už organizátorům dělá obavy jen samotný oslík, který by nemusel pochopit svátečnost chvíle a dát průchod některé z přirozených tělesných funkcí. Ale i na to jsou organizátoři připraveni. „Máme nachystaný kbelík a lopatu,“ potvrdil Barrett.

Reklama

Související témata:

Související články

Pekaři upekli vánočku dlouhou osm metrů

Nejdelší vánočku v České republice, měřící více než osm metrů, upekl kolektiv pekařů pekárny Penam v Českých Budějovicích. Veřejnost ji mohla spatřit na...

Výběr článků

Načítám