Hlavní obsah

Blanka Matragi se chová u vánoční tabule víc jako designérka, než jako hostitelka

Novinky, Jiří Čeladník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvních dvacet let života trávila Blanka Matragi Vánoce v Libanonu. Přestože se jedná o zemi silně ovlivněnou islámskou vírou, křesťanské svátky se tam dodržují.

Blanka Matragi dohlíží na design VánocVideo: Novinky

 
Článek

„Mnoho lidí by bylo překvapených, že by zde našli stromečky a vše, co k tomu patří. Štědrý den se slaví ve velkých grupách, účastní se ho nejen rodina, ale i přátelé,“ prozradila nám světově úspěšná česká designérka.

Zrovna loni se Blanka zhostila úlohy nikoli „Santa Clause“, ale spíše paní „Santa Clausové“.

Foto: archiv Blanky Matragi

Blanka Matragi

Návrhářka oblékla červené šortky, obula vysoké holiny, na hlavu nasadila typickou vánoční čepici a rozdávala dárky. „Neměla jsem brýle a tak jsem obdarovávané pletla. Bylo to ale komické,“ vzpomíná Blanka.

Poslední tři roky, co je v pražském Obecním domě výstava tvorby Blanky Matragi, tráví návrhářka vánoční svátky v Čechách. „Jedeme na Vysočinu za maminkou a budeme je trávit tradičně s rodinou,“ říká.

Zajímali jsme se o to, jestli je Matragi taky činná v kuchyni. Dozvěděli jsme se, že i o Vánocích je Blanka mnohem víc designérka, než kuchařka. „Já se do kuchyně skoro nedostanu. Umím všechno ale hezky načinčat, například cukroví. Já to umím výtvarně pojednat,“ říká Blanka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám