Hlavní obsah

Jitka Čvančarová o Vánocích svazuje svým blízkým nohy

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zatímco v některých rodinách si potrpí na nákladné dary, u Jitky Čvančarové jde jen o symbolické. „Důležitější jsou pro mě dopisy, které si navzájem k dárkům dáváme,“ řekla Novinkám herečka. Nejhezčí dar si dala ale už s předstihem.

Foto: Michaela Feuereislová

Jitka Čvančarová

Článek

Je totiž patronkou nadace DebRA, která pomáhá pacientům postiženým nemocí motýlích křídel. A světlo světa koncem listopadu spatřil kalendář s portréty dvanácti osobností a dvanácti nemocných, jehož výtěžek z prodeje jde právě na podporu pacientů.

„Vánoce jsou o darování, objímání, o lásce, přátelství a společných prožitcích. A ty s pacienty jsou pro mě opravdu nejhezčím dárkem,“ říká sympatická Jitka.

A jak vůbec vypadají Vánoce u ní doma? „Jsme velká rodina, scházíme se a prožíváme je společně. I když máme přes rok hodně práce, vánoční svátky jsou čas, který si navzájem dáváme,“ uvedla herečka.

Foto: Aleš Glaush , ČTK

Jitka Čvančarová

„Dodržujeme několik tradic. Například si svazujeme nohy u štědrovečerního stolu, protože chceme, aby rodina vydržela pohromadě, kosti od kapra házíme k ovocným stromům, aby příští rok daly velkou úrodu. A manžel k nám zavedl výborný zvyk, že se ke každému dárku píše dopis. Může tam být cokoliv. Něco o dárku nebo o tom člověku, kterého obdarováváte, a tak mu napíšete to, co mu během roku nestíháte říct,“ dodala Čvančarová.

Foto: Michaela Feuereislová

Jitka Čvančarová s manželem Petrem Čadkem.

Těší se i na to, jak svou malou dceru s manželem zahrnou zážitky. Téměř dvouletá holčička totiž bude poprvé pořádně vnímat kouzlo Vánoc.

Reklama

Související témata:

Související články

Marie Rottrová si užívá rodinné Vánoce

Zpěvačka Marie Rottrová miluje, když je na Vánoce celá rodina spolu. Na Štědrý večer se jich u stolu sejde dvanáct. A přípravu večeře mají ženy v rodině...

Výběr článků

Načítám