Hlavní obsah

Za největším živým betlémem ve středních Čechách stojí Modré dveře

Novinky, zun

Největší živý betlém ve Středočeském kraji v sobotu rozzářil Kostelec nad Černými lesy. Stalo se tak díky terapeutickému centru Modré dveře, které tím zahájilo adventní čas. Až do 6. ledna, tedy do Tří králů, si budou moci děti i dospělí pohladit živého oslíka, kozičky nebo ovečky.

Foto: archiv manželů Sivekových

Modré dveře zahájily adventní čas v Kostelci nad Černými lesy.

Článek

Terapeutické centrum Modré dveře nabízí pomoc lidem s duševním onemocněním, mentálně postiženým nebo lidem v krizi či s psychickými obtížemi. Centrum bylo otevřeno před dvěma lety. Je přístupno i lidem z široké veřejnosti, kteří mají možnost využít psychoterapii nebo službu klinického psychologa.

Modré dveře nabízejí komplexní péči nejen pro osoby s diagnózou duševního onemocnění či s mentálním postižením, ale také pro jejich rodinné příslušníky. Poskytují pro širokou veřejnost psychoterapii individuální, párovou, rodinnou či skupinovou. Některým klientům je poskytována pomoc jednorázová, nebo krátkodobá, jiní docházejí do centra pravidelně na dlouhodobý program. Většina programů je pro klienty bez úhrady.

Foto: archiv manželů Sivekových

V neposlední řadě nabízí Modré dveře aktivity pro odpočinek a volný čas dětí, mládeže, dospělých i seniorů. V Modrých dveřích se tak běžně potkávají lidé zdraví i nemocní a vytváří se tak bezpečný anonymní prostor pro každého, kdo do centra vstoupí.

Centrem již prošly stovky klientů. Není od věci napsat, že jeho dveře jsou symbolicky otevřeny každému bez omezení věku.

Modré dveře jsou projektem manželů Kateřiny a Viliama Sivekových. V listopadu za svůj charitativní počin ve Španělském sále Pražského hradu převzali Národní cenu kvality ČR pro „Terapeutické centrum Modré dveře” v Kostelci nad Černými lesy. Cena za aplikaci AGE MANAGEMENTU byla v letošním roce udělena Radou kvality ČR poprvé a vyjadřuje nejvyšší uznání v této oblasti práce.

Foto: archiv manželů Sivekových

Manželé PhDr. Kateřina Siveková a Viliam Sivek po převzetí Národní cenu pro Terapeutické centrum Modré Dveře v Kostelci nad Černými Lesy.

Pro podporu Modrých dveří lze zaslat SMS ve tvaru DMS MODREDVERE na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč, Modré dveře obdrží 28,50 Kč. Více informací na www.darcovskasms.cz nebo na http://www.darujspravne.cz/modredvere.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám