Hlavní obsah

Rodina si vyzdobila dům půl miliónem vánočních světel

Australská rodina si vyzdobila svůj dům v Canbeře více než půl miliónem vánočních světel a vytvořila nový světový rekord. V pondělí to podle agentury AP potvrdili zástupci Guinnessovy knihy rekordů. Richardsovi tak po roce získali rekord zpět potom, co je o něj připravili jiní nadšenci do vánočního osvětlení z New Yorku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přes půl miliónu světel na domě australské rodinyVideo: Reuters

 
Článek

Richardsovi se do Guinnessovy knihy podle AP poprvé zapsali v roce 2011, když si na svůj dům navěsili 331 038 vánočních žárovek. Loni je ale překonala rodina LaGrangevilleů z New Yorku, která si svůj dům vyzdobila 346 283 světýlky. Australané se ale nechtěli nechat zahanbit, a tak letos počet kusů svého vánočního osvětlení zvýšili na 502 165.

"Vždycky jsem miloval Vánoce," řekla hlava pětičlenné rodiny David Richards. Na instalaci podle něj padlo přes 50 kilometrů kabelů a drátů. Žárovičky prý nakoupil za své, účet za proud naštěstí pro něj zaplatí místní dodavatel elektřiny. Richards počítá, že příští měsíc se vyšplhá na 2500 australských dolarů (46 000 Kč).

Někteří sousedé z toho radost nemají

S výzdobou mu podle něj pomáhali sousedé. Ne všichni jsou však z jeho koníčku nadšení. Server listu Daily Mail totiž uvedl, že někteří sousedé s rodinou nemluví od prvního rekordního osvětlení z roku 2011.

Od víkendu bude dům Richardsových otevřený pro veřejnost. Touto akcí chce rodina vybrat peníze na charitu.

Richards nevyloučil, že by se mohl příští rok pokusit svůj rekord obhájit. Potřeboval by na to ale prý už dodatečný generátor.

Reklama

Výběr článků

Načítám