Hlavní obsah

Nevhodný vánoční dárek může být důvodem k rozchodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při rozbalování vánočních dárků čeká spoustu z nás nepříjemné překvapení v podobě věci, která nás urazí nebo rozzuří. Muži mají v tomto případě většinou chladnou hlavu, ne tak ženy. Výzkum totiž prokázal, že každá druhá dáma se při rozbalování dárků rozčílí.

Foto: Profimedia.cz

Některé ženy jsou schopné se kvůli nevhodnému vánočnímu dárku s partnerem rozejít .

Článek

Nikdo z nás by neměl podceňovat výběr vánočních dárků. A to především tehdy, pokud se chystáme obdarovat ženy. Pakliže se vaši blízcí příliš nezamýšlejí nad tím, co koupí pod stromeček, možná i vás bude čekat nepříjemné překvapení.

Málokterá žena pochopí vtip v podobě dárku, jako je například vrtačka, růžový set šroubováků nebo koše na třídění odpadu. Podle britského průzkumu je každá druhá žena schopna partnera opustit, a to právě kvůli nevhodnosti vánočního dárku. Pokud je ovšem vztah dlouhodobější, většinou se rozčilení projeví sexuálním celibátem.

Ženy očekávají snahu

Portál Ask Her Friends vyzpovídal na sedmnáct set žen. Neuvěřitelná polovina z nich se přiznala, že by se byla schopna rozejít s přítelem, který by je podaroval nevhodným dárkem. Většině by přitom nevadil samotný dárek jako spíš skutečnost, že by na dárku bylo vidět, že se dotyčný nesnažil a sobecky sáhl po tom prvním, co ho zrovna napadlo.

„Některé ženy přitom tvrdí, že dostaly k Vánocům utěrku na monitor, mop, zahradní substrát, míchačku na maltu či zastřihovač vousů,“ cituje Daily Star autory průzkumu.

Čtvrtina žen si pak postěžovala, že od partnera nedostane pod stromeček vůbec nic. Ani ženatí muži neslaví s dárky velké úspěchy. Pět procent vdaných žen se totiž přiznalo, že i když najdou pod stromečkem dárek, který se jim nelíbí, předstírají radost a nadšení, aby svého partnera nezklamaly.

Pokud se ale zadaří, žena roztaje jako led. Za povedený dárek se ženy umí skvěle odvděčit.

„Ženy za skutečně povedený dárek muže většinou potěší vřelými city a ochotou milovat se. Za vhodný vánoční dárek odmění muže sexem až sedm z deseti žen,“ tvrdí autoři průzkumu.

Dárky, které jsou pro ženy nevhodné
Malé domácí spotřebičeMixéry nebo šlehači se ženám příliš nezavděčíte. Většinou to totiž vnímají tak, že by měly trávit víc času v kuchyni. I když jde bezpochyby o jedny z nejlepších pomocníků do kuchyně vůbec, radost příliš neudělají.
Čisticí produktyDary, jako jsou vysavače, koše na prádlo nebo jiné potřeby do domácnosti, jsou velice často chápány jako nevhodné. Je dobré se proto zdržet všech takových, které se sice mohou zdát praktické, ale ženy příliš nepotěší.
Levné parfémyPokud se rozhodnete darovat parfém, kupujte výhradně originál. Nic nezkazí náladu tak jako levná náhražka, nebo dokonce padělek. Nejlepším řešením je v tomto případě ověřit si, zda žena už podobný nebo stejný parfém v minulosti nepoužívala. Není na škodu se zeptat, jakou značku by žena preferovala, nebo si informace zjistit od blízké kamarádky.
Poukázka do fitnessHubnoucí programy nebo členství do posilovny darujte jenom v případě, kdy si o to žena sama řekne. I dobře myšlený dar může být pochopen špatně a partnerku ranit. V tomto případě je vhodnější darovat pobyt v lázních nebo relaxační masáž.
Dárkové karty a voucheryPokud si nevíte rady, může vás to svádět ke koupi dárkového voucheru. Zde je bohužel ten problém, že obdarovaný ví, kolik jste do daru investovali, a může se cítit dotčeně. Ani zabalené vánoční dárky se s cenovkou nedávají. Ujistěte se, že dárek, který kupujete, se bude více líbit tomu, koho obdarováváte, a nevybírejte spíše podle svého vkusu, radí server hubpages.com.

Reklama

Související témata:

Související články

Jaké dárky budou letos nejpopulárnější

Češi letos najdou pod stromečkem především kosmetiku, nadělit ji plánuje 72 % lidí. Naopak elektroniky, jako jsou například televizory a DVD přehrávače, se...

Postřikem proti zlodějům stromků

Pořád se najde dost lidí, kteří mají pocit, že nejlepší vánoční stromeček je ten, který si sami uříznou v lese. Někteří se pro něj dokonce vydají jen před dům,...

Kapsářům už Vánoce začaly

„Letos asi prolomíme hranici deseti tisíc,“ říká chmurně nadporučík Radek Mudroch, vedoucí policejního Kapsa týmu. Tou cifrou myslí počet nahlášených kapesních...

Výběr článků

Načítám