Hlavní obsah

Ester Janečková připravuje vánoční tabuli pro dvacítku hostů

Novinky, Jiří Čeladník

Už pět let žije Ester Janečková ve velkém domě v pražských Kbelích. Díky rozlehlosti je rekonstruovaná vilka z první republiky ideálním prostorem pro sešlosti celého početného příbuzenstva.

Ester Janečková se těší na vánoční laděníVideo: Novinky

 
Článek

„Už několikátý rok trávíme Vánoce ve velkém počtu. Je to pro mě obrovská motivace nachystat večeři pro velký počet lidí. Budou u nás rodiče manžela, moje maminka, po rozbalení dárků dorazí i manželův bratr s dětmi. Na Boží hod přijde také manželův druhý bratr,“ vyjmenovala Ester, koho všeho ve svém domě na Vánoce přivítá. Celkem okolo dvacítky hostů.

A pro všechny pochopitelně vaří. Na gastronomický maraton se připravuje několik dní dopředu a s předstihem si připraví rybí polévku, bramborový salát i ostatní tradiční pokrmy.

Čtyřiadvacátého prosince pak už vše jen dolaďuje. „Mám ráda, když se na Štědrý den nic nedělá, jen se jde na procházku nebo do kostela,“ dodala Janečková.

Reklama

Související témata:

Související články

Marie Rottrová si užívá rodinné Vánoce

Zpěvačka Marie Rottrová miluje, když je na Vánoce celá rodina spolu. Na Štědrý večer se jich u stolu sejde dvanáct. A přípravu večeře mají ženy v rodině...

Výběr článků

Načítám