Hlavní obsah

Vánoční strom pro papeže bude z Bavorska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční strom pro papeže Františka, který bude o svátcích zdobit Svatopetrské náměstí, vyrostl v bavorském městečku Waldmünchen, jen několik kilometrů od českých hranic. Informovala o tom katolická zpravodajská agentura Kathpress.

Článek

Další podrobnosti o symbolu Vánoc, který budou letos ve Vatikánu obdivovat desetitisíce poutníků, jsou ale tajné. Strom se slavnostně rozsvítí během generální audience 13. prosince.

Od roku 1982 dodržuje Vatikán tradici, že každý rok dodá vánoční strom ke chrámu svatého Petra jiná země. Tentokrát však výjimečně už podruhé padla volba na Waldmünchen, odkud se jehličnan do církevního státu vezl už v roce 1984. Waldmünchen leží hned za českými hranicemi, asi 20 kilometrů od Domažlic.

Tým organizátorů z Německa nyní čeká perná práce. S pomocí teleskopického jeřábu a armádního vrtulníku přepraví strom na příslušné místo, kde se naloží na nákladní přívěs. Začátkem prosince pak zamíří přes Řezno a Mnichov na šestidenní cestu do Říma. Na Svatopetrském náměstí se bude strom instalovat 6. prosince, o týden později se rozsvítí.

Reklama

Související témata:

Související články

Barvou letošních Vánoc je fialová

Nejen módnímu průmyslu, ale i Vánocům velí trendy. A tak i když tradičními vánočními barvami jsou zlatá, červená a zelená, módní trend letos káže vyladit si...

Jaké dárky budou letos nejpopulárnější

Češi letos najdou pod stromečkem především kosmetiku, nadělit ji plánuje 72 % lidí. Naopak elektroniky, jako jsou například televizory a DVD přehrávače, se...

Postřikem proti zlodějům stromků

Pořád se najde dost lidí, kteří mají pocit, že nejlepší vánoční stromeček je ten, který si sami uříznou v lese. Někteří se pro něj dokonce vydají jen před dům,...

Výběr článků

Načítám