Hlavní obsah

Michael Foret slaví Vánoce na třech různých místech

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Michael Foret patří k lidem, kteří ve Vánocích nevidí komerční svátek a dobu shonu, ale užívají si je celou svou duší. „Vánoce jsou pro mě magické. Jsou dobou, kdy se na chvíli zastaví čas, neexistují negace a vítězí jen láska a klid. Aspoň tedy mně se to v tom mozku takhle nějak naprogramuje,“ říká Michael s až nakažlivým entuziasmem.

Foto: Michaela Feuereislová

Michael Foret s přítelkyní Eliškou

Článek

S tím souvisí také nakupování dárků, které rozhodně nenechává na poslední chvíli, ale úderem prvního září začne pečlivě promýšlet, čím koho obdaruje. „Jsem v úzké komunikaci s Ježíškem a Santou a jsem si jistý, že kdyby měli Facebook, jsme v přátelích,“ směje se Foret.

Svátky budou on a jeho snoubenka Eliška jako vždy trávit částečně v Praze, částečně na Moravě, odkud pochází, a částečně ve východních Čechách, kde má kořeny zase Eliška.

Co se zvyklostí týče, je to u Foretů naprostá klasika, nechybí cukroví, vánočka, štola, živý stromeček, pohádky, koledy ani kapr s bramborovým salátem. „Mám ale i svůj vlastní zvyk, kterým je hodně dlouhá procházka v lese na venkově u rodičů, kdy jdu pozdravit přírodu a popovídat si se stromy. Vycházím ráno a někdy přicházím až těsně před večeří. Baví mě ten úžasný klid a cítím, že i ta příroda prožívá něco jiného, než kterýkoliv jiný den. A když je venku i sníh, je to bomba!“ těší se Michael.

Ještě předtím stihne namíchat mix písniček, jenž je rozmanitým výběrem jeho nejoblíbenějších vánočních melodií. „Je to vždy ten nejpestřejší hudební vánoční průřez od tradičních koled až po novodobou vánoční hudbu. Jsem si jistý, že na Štědrý den není široko daleko víc vánoční hudby než u Foretů.“

Nejlepším dárkem v dětství prý byl počítač, od kterého se několik dní nehnul. Ovšem čím je starší, tím méně materiální dárky řeší. „Poslední dobou je pro mě ten nejkrásnější dárek, že se u stromečku sejdeme celá rodina, a jsme prostě všichni,“ uzavírá Foret.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám