Hlavní obsah

Vánoční dárek za 40 miliónů

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezapomenutelná jedenáctidenní cesta po třech kontinentech, na jejímž konci na vás čeká osobní briliant – to je nejdražší položka v tradičním vánočním katalogu, který letos už po 87. vydal luxusní americký obchodní dům Neiman Marcus.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cena této legrácky je 1 850 000 dolarů, tedy v přepočtu skoro 40 miliónů korun. Ale nemusíte se bát: v sekci nazvané Fantasy Gifts (fantastické dárky) najdete i levnější věci. Třeba futuristický rotoped Ciclotte za „pouhých“ 11 tisíc dolarů (220 tisíc korun).

Unikátní cesta za osobním diamantem začíná v Londýně, v centrále největší světové firmy obchodující s diamanty - De Beers. Tady dostanete surový diamant, dozvíte se o jeho zvláštnostech, pojmenujete si ho a jste svědky jeho dokonalého vybroušení. Pak se vydáte proti proudu času do Jižní Afriky a Namibie, kde se dozvíte všechno o jeho vzniku a historii.

Finále se pak odehraje v New Yorku, kde pro vás špičková designérka navrhne prsten, do kterého briliant zasadí. To, že cestujete výhradně první třídou, bydlíte v nejdražších hotelích a setkáváte se s největšími špičkami v oboru, se rozumí jaksi samo sebou...

Foto: Profimedia.cz

Diamantový prsten

Pokud jste fanatickými ptáčníky, jistě vás potěší soupravička pro vašeho dravce, s níž se vydáte na lov. Cena přepravní schránky je 150 000 dolarů (3 milióny korun) a najdete v ní třeba bidýlko z dvacetikarátového zlata, vyřezávané stojany, ručně šité rukavice, nátepníky z klokaní kůže nebo designové kapucky a řemínky pro vašeho okřídleného miláčka.

Dárkem, který rozhodně potěší, je i supermoderní venkovní přehrávací systém sestávající z obří obrazovky a dokonalého zvukového zařízení. Jen si to představte: procházíte se zahradou se svým partnerem, když vtom ze země vyjede dvousetpalcová televize, natočí se vaším směrem a začne na ní běžet váš oblíbený film. Přitom tuhle legraci si můžete dopřát už za 1,5 miliónu dolarů (30 miliónů korun). Samozřejmě, pokud jste náročnější, můžete si připlatit i další vychytávky a propracovat se až k hranici 50 miliónů korun.

Ti, kterým by tento zážitek připadal příliš banální, si mohou objednat soukromou noc ve Skleněném domě slavného architekta Philipa Johnsona v americkém státě Connecticut. Můžete se volně potulovat mezi čtrnácti architektonickými objekty, prohlížet si sbírku moderních soch a maleb... a samozřejmě dostanete i prvotřídní večeři. A cena? V kontextu s ostatními položkami této sekce katalogu vlastně pouhý pakatel: 30 000 dolarů (600 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Skleněný dům

Na stránce fantastických dárků najdete dále třeba moderní skleněnou sošku nazvanou Balonová Venuše od výtvarníka Jeffa Koonse za 20 tisíc dolarů (400 tisíc korun), speciálně designovaný sporťák Aston Martin – jeden z pouhých deseti na celém světě – za 344 000 dolarů (necelých 7 miliónů korun) nebo zmiňovaný rotoped Ciclotte. Ten sice cenový žebříček uzavírá, ale popravdě – není 220 tisíc korun za kolo, které nejezdí, přece jen trochu moc?

Foto: Profimedia.cz

Aston Martin

Reklama

Související témata:

Související články

Horské hotely jsou na zimní svátky skoro plné

Milovníci zimních svátků strávených na českých horách si s rezervací míst musejí pospíšit – většina oblíbených destinací je už totiž vyprodaná. Tak tomu je...

Výběr článků

Načítám