Hlavní obsah

Sova je nejen symbolem moudrosti, ale i zajímavým designovým prvkem

Novinky, nes

Máte-li mezi svými přáteli někoho, kdo má rád kočky, koně, psy nebo jiná roztomilá zvířátka a sbírá i veškeré drobné předměty s jejich motivy, víte už určitě, co mu dát pod stromeček. Ale co s člověkem, který si vybere jako objekt svých zálib zrovna sovu?! Kupodivu i tyto čarodějnicky orientované jedince je možné na Vánoce náležitě potěšit.

Foto: House Doctor (2x)

Sovy mohou být odlité nebo vytepané z kovů, anebo vyrobené z keramiky a třeba i v závěsné podobě. Takové pak mohou o Vánocích posloužit nejen jako dárek, i jako dekorace svátečního interiéru.

Článek

Sova je v mnoha kulturách světa spojována se smrtí. U nás je například houkání sýčka od pradávna chápáno jako předzvěst něčího skonu.

V evropské tradici se ovšem prosadil i jiný pohled na sovy. Díky řecké mytologii si polepšily na symbol vzdělanosti a moudrosti. Na obrazech totiž velice často doprovázejí právě bohyni moudrosti Pallas Athénu.

Foto: House Doctor

Keramická mísa v bílé barvě s malovaným obrázkem sovy uvnitř. Horní okraj je lemován linkou stříbrné barvy. Rozměry: výška 15 cm, průměr 23 cm, objem 3,5 l. Cena činí 865 korun.

Ať tak, či tak, sova z grafického či designového hlediska představuje stejně dobrý prvek pro vyzdobení interiéru, jako kterýkoli jiný tvor.

Pokud se nerozhodneme pro pěkný obraz či grafiku, můžeme volit z velkého množství sošek. Vyřezávají se ze dřeva, brousí z kamene, foukají ze skla, vypalují z hlíny i odlévají z kovů... V nabídce jsou v mnoha barvách i velikostech.

Foto: Bloomingville

Dřevěné ručně vyřezávané sošky sov ve velikostech od 12 do 22 cm lze pořídit od 749 Kč za nejmenší až po 1059 Kč za největší.

Foto: Bloomingville

Nástěnný obrázek s grafikou sovy v dřevěném nelakovaném rámečku o velikosti 13x18 cm stojí 194 Kč.

Foto: Madam Stoltz

Skleněná dekorativní sova ve stříbrné barvě s patinou a antik úpravou má rozměry 13x11 cm. Cena je 255 Kč.

Foto: Madam Stoltz

Sovička, která nehouká, ale zvoní. Kovový zvoneček Owl antique gold je vysoký 14 cm, prodává se za 424 Kč

Foto: Hübsch

Patnácticentimetrová soška sovy z bílé keramiky je krásnou zimní dekorací, která se bude hezky vyjímat v poličce, nad krbem anebo jen na parapetu u okna. Cena je 324 Kč.

Foto: Hrnečky s ocásky

Hrneček o objemu 200 ml s motivem sovičky a s plastickým ocáskem místo ouška. Hrneček prodávaný za 499 korun je vyroben z bílého neglazovaného porcelánu.

Foto: www.nordicday.cz

Velmi hezká sova vyřezávaná ze dřeva je vysoká 30 cm a široká 19 cm. Prodává se za 1164 Kč.

Foto: www.nordicday.cz

Dřevěná sovička vyřezaná z jednoho kusu dřeva. Rozměry: výška 10 cm, šířka 10 cm. Cena 289 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám