Hlavní obsah

Požitek z vína začíná už volbou vývrtky

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Součástí štědrovečerní večeře a zejména pak oslav konce roku je v mnoha rodinách i láhev dobrého vína. Není ovšem nic trapnějšího, než při jejím otevírání s korkovou zátkou nejdříve zápasit jako se smrtí a poté zjistit, že se jí část nadrolila do láhve. Za všechno může přitom mnohdy drobnost - nekvalitní vývrtka.

Foto: Profimedia.cz

Rozmanité vývrtky

Článek

Jedním z tajemství zkušených hospodyní je pravidlo, že na detailu vždycky záleží. V případě pití vína proto začínáme právě už zmiňovanou vývrtkou.

Považuje se za samozřejmé, že s ní lze otevřít všechny běžné typy láhví. Při práci s ní potěší nejen chytrý mechanismus zaručující, že je korek automaticky vyňat z láhve i vývrtky, ale také ergonomické provedení nástroje. Má-li vývrtka dostatečně velký úchop, bude se vám s ní pracovat mnohem pohodlněji. Vydrolení korku dovnitř láhve zabrání otevřená spirála s protiskluzovým povrchem a pevnou špičkou.

Foto: Brabantia

Vývrtku Quickpull o rozměrech 155x80x43 mm snadno uchopíte a pohodlně s ní otevřete prakticky jakoukoli láhev.

Možnost mytí v myčce pak patří k vlastnostem, které každý majitel ocení, i když je nemusí pokaždé využít.

Reklama

Související témata:

Související články

Kaprů prý bude na Vánoce dostatek

Červnové povodně odnesly z jihočeských rybníků 20 až 50 procent rybí obsádky. Kaprů na Vánoce ale bude dostatek, Rybářství Třeboň případně omezí vývoz ryb....

Výběr článků

Načítám