Hlavní obsah

Řetězce před svátky prodlužují otevírací dobu, na Štědrý den zavřou ve dvě

Novinky, pit
Praha

Jednotlivé obchodní řetězce prodlužují před Vánoci svou otevírací dobu. Dá se totiž očekávat, že tržby by měly v této době výrazně růst. Na Štědrý den budou mít naopak zkrácenou otevírací dobu, většina jich zavře ve dvě hodiny odpoledne.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Pro zákazníky jsme prodloužili otevírací pracovní dobu v předvánočním období, aby si mohli v klidu nakoupit až do pozdních hodin po jejich pracovní době. Pro naše zaměstnance jsme naopak zkrátili pracovní dobu na Štědrý den, aby i oni mohli v klidu rodinného kruhu přichystat slavnostní večeři,“ sdělila Judita Urbánková, ředitelka komunikace společnosti Ahold, která v Česku provozuje prodejny Albert.

Prodejny Albert nabídnou před Štědrým dnem prodlouženou pracovní dobu ve všech hypermarketech. Od 19. do 23. prosince budou mít otevřeno od sedmi hodin až do půlnoci. Na Štědrý den se otevírací doba zkrátí do 14.00 hodin.

Prodejny Kaufland prodlužují svou otevírací dobu od 17. do 23. prosince, a to od sedmi hodin do půlnoci. Výjimku bude tvořit prodejna v Praze-Podbabě, která bude mít otevřeno od sedmi do 22 hodin. Prodejny v Písku, Mladé Boleslavi, Boskovicích a Pardubicích se kupujícím otevřou od šesti do 23 hodin. Na Štědrý den skončí prodej ve 14 hodin.

Také Tesco rozšíří svou otevírací dobu. Ve dnech od 13. do 23. prosince budou mít vybrané hypermarkety otevřeno nepřetržitě. Rozšířenou prodejní dobu nabídnou i vybrané expresy, supermarkety a obchodní domy.

Jak budou mít některé hypermarkety otevřeno
Albert19. - 23. prosince7:00 - 24:00
Kaufland17. - 23. prosince7:00 - 24:00*
Tesco13. - 23. prosince0:00 - 24:00**
pozn: * týká se většiny hypermarketů, **týká se jen vybraných hypermarketů

„Zákazník je pro nás vždy na prvním místě, proto věříme, že mimořádně prodloužená otevírací doba deset dnů před svátky všem umožní pořídit si vánoční nákupy bez zbytečného stresu a v čase, který jim nejlépe vyhovuje,“ informovala manažerka společnosti Renata Rusová.

Na Štědrý den bude ve všech obchodech Tesco stejně jako loni otevřeno do 14 hodin. Tesco se tímto krokem snaží podle Rusové vyjít vstříc svým zaměstnancům, kteří se tak mohou na sváteční večer připravit a prožít jej v klidu se svými blízkými.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám